Ankara Adliyesi'ndeki İş ve Ticaret Mahkemeleri, Yeni Ek Binaya Taşınıyor - Son Dakika
Güncel

Ankara Adliyesi'ndeki İş ve Ticaret Mahkemeleri, Yeni Ek Binaya Taşınıyor

Ankara Adliyesi'ndeki iş ve ticaret mahkemeleri, Balgat'taki yeni ek binada hizmet verecek.

17.04.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Adliyesi'ndeki iş ve ticaret mahkemeleri, Balgat'taki yeni ek binada hizmet verecek.

Alınan bilgiye göre, Ankara Adliyesi'nde artan iş yoğunluğu nedeniyle 14. Ticaret Mahkemesi ile 22. İş Mahkemesi için Balgat'ta yeni bir hizmet binası hazırlandı.

Balgat'taki yeni binayla birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı üç ayrı hizmet binası olacak.

Bu arada, daha önce Ankara Adliyesi'nde bulunan icra daireleri ve mahkemeleri de 2013 yılından itibaren Yenimahalle'de, toptancı hali civarındaki yeni binasında hizmet vermeye başlamıştı.

- Baro Başkanı Canduran

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, mahkemelerin taşınmasına karşı olduklarını belirterek, "Biz adliyelerin bütünlüğünden, tek adliyeden yanayız" dedi.

"Tüm Türkiye'de, adliyeler birleştirilirken ne yazık ki Ankara'da adliyeler ayrıştırılıyor" değerlendirmesinde bulunan Canduran, şunları kaydetti:

"Yeni adliye binası çok sapa bir yerde. Otopark, toplu taşıma ve yol sorunu var. Bu koşullarda mahkemeler parçalandıklarında avukatlar, davalarını yeterince ve doğru şekilde takip edemeyecekler, parça parça oradan oraya koşmak zorunda kalacaklar. Bu nedenlerle biz adliyenin dağıtılmasına karşıyız. Adliyenin zorunluluk eseri ayrılması söz konusu ise Hükümetin programında olan savcılığın adliye binalarından dışarıya çıkarılması projesi gereğince savcılık biriminin başka bir binaya taşınması gerektiğini düşünüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Adliyesi'ndeki İş ve Ticaret Mahkemeleri, Yeni Ek Binaya Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement