Ankara Alışveriş Festivali'ne Ertelenme Talebi - Son Dakika
Yerel

Ankara Alışveriş Festivali'ne Ertelenme Talebi

Alışveriş merkezi yöneticileri Ankara Alışveriş Festivali'nin (Ankara Shopping Fest-ASF) ertelenmesini talep etti.

09.07.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alışveriş merkezi yöneticileri Ankara Alışveriş Festivali'nin (Ankara Shopping Fest-ASF) ertelenmesini talep etti.

Ankara Ticaret Odasından (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da bulunan AVM yöneticileri 18 Temmuz'da başlayacak Ankara Alışveriş Festivali'nin ileri bir tarihe ertelenmesini istedi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci erteleme talebini yönetim kuruluna sunacağını belirtti.

Bezci, Ankara Alışveriş Festivali İcra Kurulu üyeleri ve Ankara'da bulunan alışveriş merkezleri yöneticileriyle iftarda bir araya geldi. Yemeğin ardından gerçekleştirilen toplantıda, 18 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival gündeme alındı. Festival konusunda görüşlerini paylaşan AVM yöneticileri, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü başlayacağı duyurulan festivalin ileri bir tarihe ertelenmesi istedi.

Toplantıda konuşan AVM yöneticileri, festival tarihinin gerek siyasi gerek ekonomik gerekse sosyal gerekçeler dikkate alınarak Ağustos ayı sonunda ya da Eylül ayı başında başlayacak şekilde yeniden belirlenmesi şeklinde görüş bildirdiler.

Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirecekleri festivalin ilk iki yılında Ankara Büyükşehir Belediyesinin maddi katkı sağladığını hatırlatan Bezci, Belediye'nin üçüncü festivale de maddi olmamakla birlikte çeşitli destekler verdiğini vurguladı.

Dördüncü kez düzenlenecek olan festivalin hazırlıkları kapsamında Şubat ayında Ankara Alışveriş Festivali Yüksek İstişare Kurulu toplantısı yaptıklarını ve bu toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın görüşlerini açıkladıklarını anlatan Bezci, "Bu toplantıda, Sayın Melih Gökçek, 'Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak festivalimizi Ramazan ayının bittiği güne yani bayrama denk getiriyoruz. Alışveriş Festivali'ni bizim Ankara Festivali ile aynı tarihe getirirseniz bu büyük bir avantaj olur' demişti. Sayın Valimiz de bu görüşü destekleyince, bu yılki festivalin tarihlerini 18 Temmuz-2 Ağustos olarak belirlemiştik"  dedi.

Bezci,  "Alışveriş festivali düzenlemekteki hedefimiz Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun faaliyetleriyle birlikte Ankara'nın marka kent imajına katkı yaparak turizm gelirlerini artırmak ve dünya turizm pastasından pay almasını sağlamaktır. Bu amaca yönelik çalışmayı sürdürecek en uygun tarih neyse onun belirlenmesi konusunda elimizden geleni yaparız. Festivali ATO olarak yapıyor olsak da sonuçta bu festival Ankara'nın festivalidir ve gelen talepler de bu çerçevede dikkate alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Alışveriş Festivali'ne Ertelenme Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement