Ankara) Aso 'İstihdam Seferberliği' 2'nci Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Ankara) Aso 'İstihdam Seferberliği' 2'nci Toplantısı Yapıldı

(ANKARA) ASO 'İstihdam Seferberliği' 2'nci toplantısı yapıldı ASO Başkanı Nurettin Özdebir: "En çok dikkati çeken gençler arasındaki işsizlik. Gençler arasındaki oran yüze 22.

21.02.2017 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ANKARA) ASO 'İstihdam Seferberliği' 2'nci toplantısı yapıldı

ASO Başkanı Nurettin Özdebir:

"En çok dikkati çeken gençler arasındaki işsizlik. Gençler arasındaki oran yüze 22.6' ya yani yuvarlak hesap sokakta gördüğümüz 4 gençten biri işsiz, iş arıyor"

"Ülkemizde maalesef işsizlik rakamları iyice arttı. Allah kimseyi işsiz bırakmasın. Evine götüreceği ekmeği bulamamak, evinin ihtiyacını karşılayamayacak duruma düşmek herhalde bir aile reisi için ve bir anne için en ağır olaylardan biridir"

ANKARA (İHA) - ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Ülkemizde maalesef işsizlik rakamları iyice arttı. Allah kimseyi işsiz bırakmasın. Evine götüreceği ekmeği bulamamak, evinin ihtiyacını karşılayamayacak duruma düşmek herhalde bir aile reisi için ve bir anne için en ağır olaylardan biridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 'İstihdam Seferberliği ' başlatan Ankara Sanayi Odası, İşkur'la birlikte istihdam desteklerinin anlatıldığı toplantıların ikincisi yapıldı. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, İşkur Ankara İl Müdürü Ahmet Taşan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir katıldı.

"Özellikle gençler arasındaki işsizliğin artması ile bir takım tedbirler alındı "

İşsizliğin zor olduğunun altını çizen Özdebir," Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bunun en somut örneğini 15 Temmuz kalkışma hareketi genlerimize biraz havai diye bakıyorduk ama Asım'ın nesli ölmemiş. Bu kalkışmayı sabaha kalmadan bir gece içerisinde önlendi. Özellikle ekonomik olarak bir takım problemler şu anda piyasalarda yaşamış olduğumuz endişe ve b una bağlı olarak ekonomide ki daralma bunların hepsi 2016 yılında yaşamış olduğumuz olaylar. Biz gerçekten övünülecek bir milletiz. Bu olayları biri Güney Amerika'da ki bir ülkede yaşandığını hayal edin bir an için benzine yapılan zam, taşıma ücretlerine yapılan zam veya öğrenci harçlarına yapılan zamlar için mağazaların yağmalandığını, birçok kaosun yaşandığını hepimiz biliyoruz. Allah' çok şükür bütün bu olaylara rağmen bu tip taşkınlıklar ülkemizde yaşanmadı. Bu bizim almış olduğumuz terbiye genlerimize işlemiş olan bir haslet. Ülkemizde maalesef işsizlik rakamları iyice arttı. Allah kimseyi işsiz bırakmasın. Evine götüreceği ekmeği bulamamak, evinin ihtiyacını karşılayamayacak duruma düşmek herhalde bir aile reisi için ve bir anne için en ağır olaylardan biridir. Gerçekten yakıcı bir şey. Özellikle gençler arasındaki işsizliğin artması ile bir takım tedbirler alındı ve bir 'İstihdam Seferberliği' başlatıldı. Eylül, Ekim, Kasım işsizlik oranı yüzde 11.8' e çıkmıştı. Ekim, Kasım, Aralıkta ise bu rakam yüzde 12.1' e yükseldi. Yüzde 12.1 demek; iş arayan, iş aramaktan ümidini kesenler var. Kayıtlı olarak iş arayan işsizlerimizin sayısının 3 milyon 700 bine çıkması demek. 3 milyon 700 bin kişi evine AŞ götürmek için iş arıyor. Ben yaşadım biliyorum bir insanın sabah kalkıp gidecek bir işinin olması önemli. Çok büyük bir nimet. En çok dikkati çeken gençler arasındaki işsizlik. Gençler arasındaki oran yüze 22.6' ya yani yuvarlak hesap sokakta gördüğümüz 4 gençten biri işsiz, iş arıyor. ve toplam işsiz sayımızda 3 milyon 715 bin 4 milyona yaklaştı. Buna bir çare bulmamız lazım bulamazsak bu insanlar kötü olaylara sebebiyet verebilirler. Ben inanıyorum Nisan ayında işsizlik oranın düşüşüne ve piyasalarda bir rahatlama olacağına inanıyorum " ifadelerini kullandı.

İşkur Ankara İl Müdürü Ahmet Taşan ise " 2017 Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile çalışma hayatında seferberlik yılı ilan edildi. İşkur'un Müdürü olarak istihdamın artırılması, işsiz olan gençlerimizin mesleki anlamda yetiştirilmeleri, iş gücü piyasasına katılmaları konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. 100 bin kişiyi Türkiye genelinde girişimcilik eğitim programı, mesleki eğitim anlamında eğitim programları ve 500 bin kişiye de iş başı eğitim programları milli seferberlik kapsamında hayata geçirilecektir" şeklinde konuştu.

Ankara) Aso \'İstihdam Seferberliği\' 2\'nci Toplantısı Yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ankara) Aso 'İstihdam Seferberliği' 2'nci Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement