Ankara Avukat Ahmet Gürol Şağban'ın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ankara Avukat Ahmet Gürol Şağban'ın Açıklaması

Ankara Avukat Ahmet Gürol Şağban\'ın Açıklaması

MHP'nin, Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi kararının icrası için yaptığı başvuru geri çevirdi (2)AVUKAT AHMET GÜROL ŞAĞBAN'IN AÇIKLAMASIMHP'de olağanüstü kongre için Yargıtay kararı beklenirken, Ankara 25'inci İcra Dairesi,Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen 'Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının kesinleşmesine kadar infazın durdurulması için ihtiyati tedbir konulması' yönündeki karar hakkında yeni bir karar aldı.

10.05.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'nin, Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi kararının icrası için yaptığı başvuru geri çevirdi (2)

AVUKAT AHMET GÜROL ŞAĞBAN'IN AÇIKLAMASI

MHP'de olağanüstü kongre için Yargıtay kararı beklenirken, Ankara 25'inci İcra Dairesi,Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen 'Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının kesinleşmesine kadar infazın durdurulması için ihtiyati tedbir konulması' yönündeki karar hakkında yeni bir karar aldı. Ankara 25'inci İcra Dairesi, daha önce Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı için başlattığı icra takibinin durdurulmasına karar verdi.

MHP İzmir Buca Eski İlçe Başkanı Ali Karakuş'un avukatı Ahmet Gürol Şağban, alınan mahkeme kararının ardından açıklamalarda bulundu. MHP'de kurultay yapılacak mı yapılmayacak mı tartışmalarının son günlerde gündemde olduğunu belirten Şağban, "Malum olunduğu üzere Tosya ve Gemerek asliye hukuk mahkemelerinden MHP çağrı heyeti tarafından 15 mayıs 2016 tarihinde toplanacak olan MHP olağan üstü büyük kongresinin yapılmaması yönünde bir ihtiyati tedbir kararı çıkmıştı. Bugün itibari ile Tosya asliye hukuk mahkemesinin vermiş olduğu karar uygulanabilir olabilme yeteneğini kaybettiği için daha doğrusu uygulanma süresi içerisinde uygulanmadığı için bizim itirazlarımıza binaen kaldırılmıştır. Bu kararın Milliyetçi Hareket Partisi camiasına, tüm ülkücülere, Türk milliyetçilerine ve Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kararın ardından gelinen aşamada hem Yargıtay'ın kararının beklendiğini hem de Gemerek asliye hukuk mahkemesinin vermiş olduğu kararın devam ettiğini sözlerine ekleyen Şağban itirazlarının bununla sınırlı olmadığını ifade etti.

Yapılan bir diğer itiraz ile ilgili ise, Avukat Şağban, "MHP ilçe teşkilatında ki yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız tarafından yapılan bir itirazda Tosya ile ilgili verilmiş olan kararın Gemerek asliye hukuk mahkemesi tarafından dikkate alınması yönünde olacak. Bu demokratik taleplerin önünde aslında bu tür mahkeme kararlarıyla durulmaması lazım. Bir hukuk devletinde yaşıyoruz. ve hukuk devletinde yaşamanın ve demokrasinin gereği aslında bir siyasi partinin delegelerinin büyük çoğunluğu olağan üstü kurultay talep ediyorken bunun önünde hiçbir engelin olmaması lazım. Netice olarak hukuk bu gün doğru bir karar vermiştir. İnşallah bu doğru kararlar devam eder. Böylelikle yargıya güvenin artacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Avukat Ahmet Gürol Şağban'ın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement