Ankara Başkan Koltuğuna Oturdu, İlk İcraatı Kantinleri Denetletmek Oldu - Son Dakika
Güncel

Ankara Başkan Koltuğuna Oturdu, İlk İcraatı Kantinleri Denetletmek Oldu

Ankara Başkan Koltuğuna Oturdu, İlk İcraatı Kantinleri Denetletmek Oldu

Başkan koltuğuna oturdu, ilk icraatı kantinleri denetletmek oldu23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kazan Belediye Başkanlığı koltuğuna İbrahim Bitik İlkokulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Irmak Canyurt oturdu.

22.04.2016 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan koltuğuna oturdu, ilk icraatı kantinleri denetletmek oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kazan Belediye Başkanlığı koltuğuna İbrahim Bitik İlkokulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Irmak Canyurt oturdu. Minik başkanın ilk talimatı ise zabıtalara okul kantinlerinin denetletmek oldu.

Belediye Başkanlığı koltuğunu başkan vekili Hüseyin Bayar'dan devralan Irmak Canyurt, Park Bahçeler Müdürlüğü'nü arayarak parkların temizliği hakkında bilgi aldı. Daha sonra zabıta müdürünü arayan çiçeği burnunda yeni başkan Irmak Canyurt, okul kantinlerinde zararlı yiyecek ve içecekler satıldığını belirterek zabıtanın okul kantinlerini denetlenmesini istedi. Zabıta ekipleri de aldıkları talimatı yerine getirerek okul kantinlerini denetledi. İrmak'ın okuduğu okulda kantinin olmamasından dolayı zabıtalar diğer okul kantinlerini denetledi. Zabıta memurları, denetim sonrası Belediye Başkanı İrmak Canyurt'a bilgi verdi.

Başkanlık iye Başkanlığı koltuğuna oturan 8 yaşındaki Irmak Canyurt, "Çevremizde görmek istediğimiz renk yeşil, duymak istediğimiz ses ise çocukların mutlu kahkahaları. Kazan'da yeterince parklar var. Bizim evin yanında da var ama bu parkların bakımının düzenli olarak yapılmasını istiyorum. Çiçeklerin koparılmaması ve yeşili daha çok görmek istiyorum. Kazan'da yaşamaktan çok mutluyum. Bu talimatlar hızlıca yapıldığı için zabıta müdürüne teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklar hastalanıyor ve anneleri ve babaları üzülüyor bu sayede bunlar engellenmiş oluyor" dedi.

Belediye Başkan Vekili Hüseyin Bayar ise konuşmasında, "Böyle bir günde geleceğimiz olan gençlere makamımızı teslim etmekten büyük onur duyuyoruz. Sembolik de olsa yapılan bu törenlerde çocuklarımızın dile getirdiği konuların üzerinde hassasiyetle durulması gerekiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Başkan Koltuğuna Oturdu, İlk İcraatı Kantinleri Denetletmek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement