Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek - - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek -

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek -

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Baronlar kendine uşaklık yapacak yeni liderler arıyorlar.

01.02.2014 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Baronlar kendine uşaklık yapacak yeni liderler arıyorlar. Onun için bu yerel seçimler çok önemli" dedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Çankırı'da yapılan saat kulesinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sadece ihtiyaç sahiplerine dağıttığı paranın çok büyük miktarlara ulaştığını belirterek, "AK Parti iktidarı döneminde sadece 550 bin sosyal konut yapıldı. Fakir fukara için yapılan sosyal yardım ise tamı tamına 107 katrilyon" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin büyümesini dış güçlerin istemediğini ifade eden Gökçek, şöyle konuştu:

"Eskiden bilirsiniz Türkiye sadece Kırıkkale denilen bir silah yapabilirdi. Ama şimdi Türkiye silahlarının yüzde 54'ünü kendisi yapıyor. Heronları, Altay tanklarını ve uzun menzilli füze yapıyoruz. Düne kadar dışarının esiriydik. Şimdi kendimiz yapıyoruz. Enteresan bir şey söyleyeceğim. Amerika'dan aldığımız uçaklar var. Bu uçakların yazılımları var. Bu yazılımlara öyle bir şey yüklemişler ki, Türk uçakları hasbel kader bir gün İsrail ya da Amerika'yla savaşa tutuşursa uçağın düğmesine bastığın zaman onlar dost gözüküyor ateş etmiyor. Bunu bizim 3 tane teknisyenimiz çözdü. Bu 3 teknisyen, düşen bir uçakta şehit oldu. Yani bize kendimizin silahını yaptırmak istemiyorlar. Türkiye büyük devlet olsun istemiyorlar. Allah'ın izniyle olacağız ve oluyoruz."

- "Oyunları bozmamız sandıklardan geçer"

Gökçek, 17 Aralık İstanbul merkezli operasyonda Türk parasının değer kaybına uğratıldığına dikkati çekerek, "Eskiden cambazlar vardı. Birde cepçiler. Cambaz düşecek gibi yaparken cepçi onu gösterir ve cepten paraları götürürdü. 17 Aralık operasyonu da böyle. Kutuya bak kutuya deyip, 4,5 milyon doları gösterip milletin 300 katrilyon parasını aldılar. 100 katrilyon borsada değer kaybı yaşandı. 50 katrilyon sadece faizden bankaların cebine gitti. Dolar yükseldi. Türkiye soyuluyor deyip soyuyorlar. Onun için bu iktidara sahip çıkmamız lazım. Bu oyunları bozmamız sandıklardan geçer. Bu yerel seçimler artık yerel seçim değil, genel seçim. O hale getirdiler" diye konuştu.

- "CHP'yi yeniden dizayn ediyorlar"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün, CHP'nin başına geçeceğini iddia eden Gökçek, şunları kaydetti:

"İstanbul'a getirip Sarıgül'ü aday yaptılar. Siz onu bilirsiniz? Sarıgül sağcıyla sağcı, solcuyla solcu, futbolcuyla futbolcudur. Camiye gidiyor dua ediyor. Bakın söylediklerimin hepsinin internette resmi var. Kiliseye gidiyor dua ediyor. Havraya gidiyor dua ediyor. Mimar Sinan'ın önüne geliyor ve açıyor seçim kampanyasını başlatıyor. Nereye giderse nabza göre şerbet veriyor. Uğur Dündar diyor ki, 'Bir yıl önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştum. Ankara adayı Mansur Yavaş olacak dedi' diyor. Bu işlerin hepsi tezgah. CHP'yi yeniden dizayn ediyorlar. İstanbul'dan Sarıgül seçilemeyecek, Sarıgül'ü getirip CHP'nin basına genel başkan yapacaklar. Daha önce ne dediysem o çıktı."

MHP liderinin değiştirilmek istendiğini öne süren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, " Devlet Bahçeli'nin güzel bir özelliği var. Gençleri sokağa dökmedi. 17 Aralık'ta da bunu yapmadı. Baronlar bunu istemiyor. MHP'nin başında kendilerinin sözünden çıkmayacak bir adayın olması istiyorlar. Devlet Bahçeli'yi baronlar değiştirmek istiyor. Yani partileri yeniden dizayn ediyorlar. Baronlar kendine uşaklık yapacak yeni liderler arıyorlar. Onun için bu yerel seçimler çok önemli" şeklinde konuştu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de 10 yılda yaptıklarının ortada olduğunu dile getirerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Çankırı'nın her zaman yanı olduğunu kaydetti.

Gökçek, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın açılışında ise Ankara'da Çankırı'dan daha fazla Çankırılı yaşadığını belirterek, "Her büyükşehrin bir küçük şehir kardeşi olması gerekir. Çankırı da benim için öyle. Abide ne varsa kardeşte de o olacak" dedi.

Açılışın ardından Gökçek, Dinç, AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile protokol üyeleri ve vatandaşlar parkı gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement