Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması

"Beypazarlı, Mansur Yavaş'ın yönetim tarzını, kalitesini beğenmiyor.

05.04.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Beypazarlı, Mansur Yavaş'ın yönetim tarzını, kalitesini beğenmiyor. Onun sözlerin abartılmış medyaya yönelik sözler olduğunu ortaya koyuyor. Oylarla bu bir sefer daha ortaya çıktı. Beypazarlı, Mansur Yavaş'ın icraatından hiç memnun değil. Son dönem ayrılmasının nedeni de bir daha seçilemeyeceğini bildiğinden dolayıdır" dedi.

Gökçek, mazbatasını aldıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, Ankaralılara 5 yıl hizmet etmek için elinden gelen gayreti sarf edeceğini, kendisinden sonra belediye başkanı olacak kişiye de çok daha güzel bir Ankara bırakmak için çalışacağını söyledi.

Söz verdiği gibi kendisine en çok oy veren yerden hizmete başlayacağını bildiren Gökçek, "5 yıl boyunca tamamına hizmet yapacağım. Hizmette ayırım yok. Sadece sıralama var. Bunu böyle vaat etmiştim. Böyle devam edeceğim. Bu hizmette ayrım değil asfalt dökecekseniz bir yere başlayacaksınız sırasıyla. Ama hepsine dökeceksiniz örneğin. Onun için en çok oy veren yerden başlayarak sözümü tutacağım" ifadesini kullandı.

Gökçek, seçimde yardımları dokunanlara ve destek verenlere teşekkür ederek, "Seçim kampanyasının tartışmasız yıldızı ve tartışmasız önderi olan Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımıza şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

-"Netice almak için değil kamuoyunu tatmin etmek için"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, CHP'nin başvurusuyla sonuçlarda bir değişiklik olup olamayacağına dair soru üzerine, herhangi bir değişiklik beklemediklerini, kanuni bütün müracaatların yapıldığını söyledi. CHP'nin aradaki oy farkı ortadayken netice almak için değil kamuoyunu tatmin etmek için YSK'ya başvuracağını belirten Gökçek, itiraz edebilecekleri herhangi bir ciddi tutanağın ellerinde bulunmadığını dile getirdi.

Gökçek, CHP'nin oyların tamamının bir daha sayılmasının istediğini, Çankaya ve Yenimahalle'deki oylara güvendiklerini vurgulayarak, iptal edilen oyların yüzde 80'ine yakının AK Parti'ye verildiğini kaydetti. YSK'ya 3 sefer oyların yeniden sayılmasına dair itiraz gittiğini ve hiçbirinin kabul edilmediğini söyleyen Gökçek, bunun ilke kararı haline geldiğini ve yeniden sayılmasının söz konusu olmayacağını kaydetti.

-"5 dönem yeter"

23 Nisan'da koltuğunu Mansur Yavaş'a bırakıp bırakmayacağı sorusunu Gökçek, "Ahmet Hakan'a verdim ben o sözü. Başkasına vermem" diye yanıtladı.

Gökçek, çöp kamyonuna atılan oyları kimin attığının polisin ve savcılığın yapacağı tahkikatla aydınlanacağını belirtti.

"Mazbata töreni sırasında sallanan 3 hilalli bayraklar, CHP'ye oy veren MHP'lilere bir mesaj mı" soruya Gökçek, bunun kendiliğinden olduğunu, bayrakları kimin ne gerekçeyle getirdiğini bilmediği karşılığını verdi.

Bir gazetecinin Yavaş'a ilişkin yazısının hatırlatılması üzerine Gökçek, Beypazarı'nda CHP'nin üçüncü geldiğini ve meclis üyesi çıkaramadığını, aradaki farkın da yüzde 43 olduğunu belirtti. Gökçek, "Dolayısıyla şu ortaya çıktı. Beypazarlı, Mansur Yavaş'ın yönetim tarzını, kalitesini beğenmiyor. Onun sözlerin abartılmış medyaya yönelik sözler olduğunu ortaya koyuyor. Oylarla bu bir sefer daha ortaya çıktı. Beypazarlı, Mansur Yavaş'ın icraatından hiç memnun değil. Son dönem ayrılmasının nedeni de bir daha seçilemeyeceğini bildiğinden dolayıdır. Söylediklerimiz ortaya çıktı. Bundan dolayı çok memnunum. Beypazarlılar gerçek evlatları olan Melih Gökçek'e sahip çıktılar. Melih Gökçek de elinden gelen gücü ile çalışacak ve çok güzel işler yapacak" diye konuştu.

Bir dönem daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmak isteyip istemediğine dair soruya ise Gökçek, "5 dönem yeter diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da katıldı. Toplantının sonunda Gökçek, torunu Melih Gökçek ve mazbatasıyla gazetecilere poz verdi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement