Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Bütçe Maratonu - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Bütçe Maratonu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçe maratonu, Büyükşehir Belediye Meclisi, EGO Genel Müdürlüğü ve ASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı performans programlarının kabul edilmesiyle başladı.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün gerçekleşen...

22.11.2013 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçe maratonu, Büyükşehir Belediye Meclisi, EGO Genel Müdürlüğü ve ASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı performans programlarının kabul edilmesiyle başladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün gerçekleşen oturumunda Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2014 yılı Performans Programı'na ilişkin Başkanlık yazısı, EGO Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı Performans Programı'na ilişkin Başkanlık yazısı ile ASKİ Genel Müdürlüğü'nün Başkanlık yazısı oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz, performans programları ile ilgili görüşlerin bütçe görüşmelerinin sonunda yapılması konusunda parti gruplarının temsilcileri ile sözleştiklerini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, 2014 bütçe yılı Performans Programı kitapçığına yazdığı önsözde Ankara'nın 2014 yılı hedeflerini ortaya koydu. Ankara'nın hükümetin 2023 hedeflerine uygun olarak dev projelere imza atacağının altını çizen Başkan Gökçek şunları yazdı:

"- Ankara Türkiye'de tıbbın ve termal tedavinin merkezi olacak.

Ankara üniversitelerin başkenti olacak.

Türkiye'nin dört bir yanından yapılacak hızlı tren, otobanlar ve havayolu bağlantıları ile Ankara Türkiye'de en rahat ulaşılan kent unvanını kazanacak. Ulaşımdaki avantajlar Ankara'nın turizm sektörüne katkıda bulunacak.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile birinciliğimiz devam edecek.

Akyurt ilçemizde başlatılan fuar merkezi ile sanayi ve ticarette büyük adımlar atılacak.

Tema park-hayvanat bahçesi, inanç ve tarih merkezi ile film platosu sayesinde Ankara bir turizm merkezi haline gelecek.

Kentsel dönüşümlerde kamu kurumları ile yaptığımız işbirliği sonucu Ankara gecekondusuz bir kent haline dönüşecek.

Ankara'nın geleceğini planlıyoruz. Geleceğin turizm kenti Ankara'yı inşa ediyoruz. Ankara'nın bir sanayi kenti olmasını hedefliyoruz. Ankara'nın dünyanın en önemli, en saygın, en güvenilir ve en yaşanabilir kenti olmasını hayal ediyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Bütçe Maratonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement