Ankara'da Bir Sokağın Adı "Zübeyde Hanım Caddesi" Oldu - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Bir Sokağın Adı "Zübeyde Hanım Caddesi" Oldu

Ankara\'da Bir Sokağın Adı "Zübeyde Hanım Caddesi" Oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Beştepe'de yer alan 14 metre genişliğindeki "Mertler Sokak"ın ismini "Zübeyde Hanım Caddesi" olarak değiştirdi.

10.02.2015 12:46  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Beştepe'de yer alan 14 metre genişliğindeki "Mertler Sokak"ın isminin, 3 parti grubunun ortak önergesiyle "Zübeyde Hanım Caddesi" olarak değiştirilmesine karar verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, yönetiminde toplanan Meclis'te yeni ilçelere yatırımlardan, ilçelerden Ankara merkeze yaşanan göçün tersine çevrilmesi için yapılması gerekenlere kadar pek çok konu görüşülerek, önemli kararlara imza atıldı.

Belediye Meclisi'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Çocuk Meclisi'nin yeni üyeleri, Başkan Gökçek'e teşekkür ederek, çiçek verdiler.

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNDEN ÖNERGE

Meclis toplantısı, Başkan Gökçek'in, sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Çocuk Meclisi üyelerini kürsüye davet etmesi ile başladı. Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, yaptığı konuşmada çalışmalarından kısaca bahsederek, "Bu ortamı bizlere sağlayan, maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, Türkiye'de pek çok belediyeye yaptığı çalışmaları ile örnek olan çocuk dostu şehrin kurucusu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'e şahsım, arkadaşlarım ve tüm Ankaralı çocuklar adına huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" dedi.

ÜÇ ÖNERGE DE KABUL EDİLDİ

Karakaya'nın konuşmasının ardından, Çocuk Meclisi üyelerinin "Başkent'teki her mahallede engellilerin kolaylıkla ulaşabileceği engelli parklarının yapılması ya da var olan parkların buna göre düzenlenmesi", "Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklar için çıkarmakta olduğu yayınları görme engelli çocukların da takip edebilmeleri amacıyla kabartma harflerle (Braille alfabesiyle) basılması","Çocukların uyuşturuculardan ve zararlarından korunmalarına yönelik olarak tüm okullarda bilgilendirici eğitim seminerlerinin verilmesi" yönündeki önergeleri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.

Önergelerin kabul edilmesinin ardından Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya Başkan Melih Gökçek'e Çocuk Meclisi üyeleri ve Ankaralı çocuklar adına çiçek takdim etti. Başkan Gökçek de Çocuk Meclisi üyesi çocukları Başkanlık kürsüsüne davet ederek, toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

MECLİS YOĞUN BAŞLADI

Toplantıda daha sonra Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na Özgür Güven'in asaleten atanmasıyla ilgili Meclis üyelerine bilgi verildi ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi ile Kırsal Hizmetler Dairesi'nin birleştirilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ayrıca, Mustafa Kemal Mahallesi'nde Çankaya Belediyesi mülkiyetindeki Elektrik İdaresi Etüd İdaresi kullanımındaki parselin, revize edilerek sosyal kültürel tesis alanı olarak "tadilen onayı"nı içeren Kültür Merkezi projesi ile ilgili rapor görüşüldü.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Belediye Meclis üyesi Ali İhsan Ölmez'in konuya ilişkin açıklamalarından sonra rapor oy birliği ile kabul edildi.

HEYELAN MAĞDURLARINA KİRA YARDIMI

Daha önceki toplantılarda, Mamak ve Çankaya'da heyelan bölgesi sınırları içerisinde oturdukları tespit edilen ev sahiplerine 6 ay müddetle 300 TL'lik kira yardımı ve bir defaya mahsus olmak üzere 1000 liralık yardım yapılmasına karar verildiğini hatırlatan Başkan Gökçek, kira yardımı süresinin 1 yıl olması yönündeki değişiklik teklifini oylamaya sundu ve Başkanlık Yazısı oy birliği ile kabul edildi.

İLÇELERE HİZMET AĞI GENİŞLİYOR

Meclis'te ayrıca, sorumluluk sahası genişleyen Büyükşehir Belediyesi'nin, dört bir tarafta çevre düzenlemeleri, yeşillendirme ve aydınlatma çalışmaları ile ASKİ ve EGO hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin de bir madde oy birliği ile kabul edildi.

Kabul edilen maddeye göre; kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlıklar, okullar, camiler, hastane ve lojmanları ile vakıf ve derneklerde ihtiyaç duyulan çevre düzenlemelerinin yapılması, ağaç, çim, dekoraif malzemeler, kent mobilyaları, aydınlatma elemanları, spor sahaları, spor aletleri, çöp konteynerleri ve benzeri ihtiyaçlar ile Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıkları, ASKİ ve EGO daire başkanlıklarınca uygun görülen diğer hizmetlerin imkanlar ölçüsünde karşılanması kararlaştırıldı. Toplantıda, köy konakları ile köy odalarının eksikliklerinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından bütçe imkanları dahilinde yenilenmesi, ilçelerde çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yoğunlaştırılması konusunda üyelerin önergeleri de oy birliği ile karara bağlandı.

"MERTLER SOKAK", "ZÜBEYDE HANIM CADDESİ" OLDU

Yenimahalle Beştepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 14 metre genişliğindeki Mertler Sokağın adının Zübeyde Hanım Caddesi olarak değiştirilmesine ilişkin 3 partinin ortak önergesi Meclis gündemine alınarak, oy birliği ile kabul edildi.

"YATIRIMLARLA TERSİNE GÖÇÜ BAŞLATABİLİRİZ"

Başkan Gökçek, toplantıda daha sonra Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Uyar'ın son nüfus istatistikleri ile ilgili kendisine sunduğu bilgi notunu okudu.

25 ilçenin 11'inin nüfusunda azalma olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, bu ilçelerin; Elmadağ, Şereflikoçhisar, Haymana, Nallıhan, Kızılcahamam, Bala, Kalecik, Güdül, Çamlıdere ve Evren olduğunu belirtti. En büyük nüfus artışının ise Etimesgut'ta olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, Ankara'nın nüfusunun ise bir önceki yıla göre 104 bin 889 artarak, 5 milyon 150 bine ulaştığını söyledi.

En fazla nüfus azalmasının 100'de 26.76 ile Haymana'da olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, iş olanaklarının artırılması ile bu ilçelere "tersine göç" ün başlayabileceğine dikkat çekti ve Haymana için de termal kaynakların önemine vurgu yaptı.

Başkan Gökçek, yapılacak yatırımlarla göçün engellenebileceğini ve bu konuda ilçelere düşen görevleri sıralayarak "Ben çok ciddi anlamda yatırım yapacak kişi ve kuruluş arıyorum. Yatırımcılara hangi ilçede olursa olsun yatırım yaptırabilirsek tersine göçü başlatabiliriz. İş yapılmalı ki istihdam olsun" dedi.

Ankara'nın önümüzdeki 4 yıl içinde 400 bin nüfus alabileceğini kaydeden Başkan Gökçek, en az 200 bin konuta ihtiyaç duyulacağına da dikkat çekerek, "Ankara'da dar gelirliler için çok ucuz, ama çok lüks 150 bin tane konut yapmak istiyoruz… Ayrıca bu projeyi yaparken de Belediyeye yük getirmek istemiyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara'da Bir Sokağın Adı 'Zübeyde Hanım Caddesi' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement