Ankara'da Başarılı Öğrenciler Tatille Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Başarılı Öğrenciler Tatille Ödüllendirildi

Ankara\'da Başarılı Öğrenciler Tatille Ödüllendirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da başarılı öğrencileri Akçay tatili ile ödüllendirdi.

21.06.2014 10:53  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da başarılı öğrencileri Akçay tatili ile ödüllendirdi. Başarılı öğrencilerden oluşan ilk 300 kişilik grup, Balıkesir-Altınoluk-Akçay tesislerinde tatil yapmak üzere yola çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi her yıl başarılı öğrencilere verdiği tatil hediyesine bu yılda devam etti. Akçay tatiline hak kazanan öğrenciler bu sabah obüslerle yola çıktı. Öğrencileri Akçay'a uğurlayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, "Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'in selamlarını ileterek sözlerime başlamak istiyorum. Bu tatil, Sayın Başkanımızın sizlere, velilere, ailelere armağanı. Doya doya orada vakit geçirin, eğlenin, güzel anılarla dönün" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin tatil hizmetini anlatan Asım Balcı, "Şu ana kadar 20 yıldır Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmaları sürdürüyoruz. 5,6,7 ve 8. Sınıfı bitirmiş olan 11-14 yaşları arasında başarılı ihtiyaç sahibi çocuklarımızın yanı sıra yaşlılar, engelliler 1994 yılından beri bu hizmetten yararlanıyor. Bu yıl da 200 yaşlı, 400 engelli ve 3000 başarılı çocuğumuz Akçay kampımızdan yararlanacak" dedi.

Tatilde kurulan dostlukların Ankara'da da sürdürüldüğünü belirten Asım Balcı, şunları söyledi:

"Şimdiye kadar 29 bin 500 öğrenci, 1600 engelli, 1700 de yaşlı olmak üzere yaklaşık 32 bin 800 vatandaşımız bu hizmetten yararlandı. Bundan sonra da bu faaliyetleri sürdüreceğiz. Yaz boyunca her hafta 6 otobüs Belediyemizin otoparkından cumartesi günleri hareket edecek. 7 günlük tatil sonrası pazar sabahı da Ankara'ya dönüş yapacaklar. Otobüsle yapılan yolculukta yemekler, kamptaki yemekler hepsi Belediyemizin hizmeti. Yine aynı şekilde Çanakkale Şehitleri bölgesi gezileri bu faaliyetler eşliğinde gerçekleştiriliyor."

Balcı, 2010 yılında yapılan yenileme çalışmasıyla kampın tamamen modern bir hale getirildiğini, 400 metrekarelik bir yüzme havuzu yapıldığını, yemekhane, odalar, spor sahaları ve oyun alanlarının tamamen elden geçirildiğini bildirdi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker ise, "20 yıldır başarılı çocuklarımızı tatile Akçay'a gönderiyoruz. Bu Başkanımızın sizlere ödülü. Bu yıl Belediyenin sunduğu hizmetten faydalandığınız ve geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz" diyerek öğrencilerden kurallara uymalarını istedi. İlk 300 kişilik grup, törenin ardından altı otobüs ile Akçay'a hareket etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara'da Başarılı Öğrenciler Tatille Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement