Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nde Seçim Heyecanı Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nde Seçim Heyecanı Yaşandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi\'nde Seçim Heyecanı Yaşandı

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde seçim heyecanı yaşandı.

19.11.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nde seçim heyecanı yaşandı. 22.dönem Çocuk Meclisi'nin 150 asıl üyesinin belirlenmesi için 10 ayrı merkezde oy kullanıldı.

1995 yılında kurulan Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nde, 22. dönem asıl üyeliklerinin belirlenmesi için 10 ayrı merkeze sandık kuruldu. Başkentli 2 bin 500 çocuğun seçim heyecanı yaşadığı günde adaylar, pankart ve afişlerle propaganda yaptı, projelerini anlattı ve çeşitli hediyeler dağıttı. Sandıklarda oy kullanma işlemi saat 10.30'da başladı. Adayların kıyasıya yarıştığı seçimde çocuklara, saat 16.00'ya kadar oy kullanma imkanı sağlandı.

2 bin 500 çocuğun kıyasıya yarıştığı seçimlerde şu merkezlerde oy kullanıldı:

"Çocuk Meclisi Binası, Sincan Çocuk Kulübü, Sincan Aile Yaşam Merkezi Ç.K., Batıpark Çocuk Kulübü, Yenimahalle Gençlik Merkezi, Keçiören Çocuk Kulübü, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, Altındağ Çocuk Kulübü, Mamak Çocuk Kulübü, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Ç.K."

Sandıklardan çıkacak sonuçlara göre, Çocuk Meclisi'nin 150 asıl üyesi belirlenmiş olacak. Üyeler daha sonra Çocuk Meclisi Başkanı ile yönetim kurulu üyelerini seçecek. Başkanlık Divanı'nın belirlenmesinin ardından, düzenlenen törenle üyeler mazbatalarını alacak ve resmen göreve başlamış olacaklar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nde Seçim Heyecanı Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement