Ankara'da Çöken Yola Belediyeden Açıklama Geldi - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Çöken Yola Belediyeden Açıklama Geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya'da inşaat çalışması nedeniyle çökme meydana gelen yolla ilgili, "Çöküntüde sorumluluğu olan firmaya en yüksek ceza uygulanacak." dedi.

15.06.2016 12:33  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya'da inşaat çalışması nedeniyle çökme meydana gelen yolla ilgili açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Çankaya'da inşaat çalışması nedeniyle çökme meydana gelen yolla ilgili, "Gerekli yasal işlemler başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi'nce çöküntüde sorumluluğu olan firmaya en yüksek ceza uygulanacak." dedi.

"7-8 METRE DERİNLİĞİNDE ÇÖKME MEYDANA GELDİ"

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "Çankaya Büyükesat Mahallesi'nde bulunan Mercan Caddesi'nin bir bölümü, komşu parselde süren inşaatta tekniğine uygun yapılmayan kazı çalışması nedeniyle çöktü. Mercan Caddesi yakınında dün gece saat 22.30 ile 23.00 arasında yolda yaklaşık 7-8 metre derinliğinde çökme meydana geldi, petrol istasyonu hizasında bulunan taş duvarlarda da yaklaşık 50 metre hasar oluştu." denildi.

"FOREKAZIK SİSTEMİNİN YETERSİZLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR"

Olay yerinde inceleme başlatan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yoldaki çökmenin inşaatı devam eden komşu parseldeki tekniğine uygun yapılmayan kazı ve forekazık sisteminin yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti.

"ÇÖKME ANINDA CAN VE MAL KAYBI YAŞANMAMASI BÜYÜK BİR ŞANS"

Yetkililer, Uğur Mumcu Caddesi'nin (Eski Köroğlu Caddesi) arkasındaki Kırkkonaklar semtini Gaziosmanpaşa'ya bağlayan Mercan Caddesi'nin özellikle sabah ve akşam saatlerinde çok yoğun bir trafik yükü taşıdığına dikkat çekerek, çökme anında, trafikte can ve mal kaybı yaşanmamasını büyük bir şans olarak nitelendirdi.

"ÇÖKEN BÖLGEDE ALTYAPILAR DA TAHRİP OLDU"

Çökme nedeniyle Mercan Caddesi'nin trafiğe kapatıldığını ve gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını belirten yetkililer, çöken bölgede altyapıların da tahrip olduğunu kaydetti.

"ÇÖKME, DOĞALGAZ VE ENERJİ HATLARINDA DA HASARA YOL AÇTI"

Bölgeye intikal eden ASKİ ekiplerinin çöküntünün pis su, yağmur suyu ve içme suyu altyapısına hasar verdiğini tespit ettiğini belirten yetkililer, bölgede kısa süreli su kesintisi yaşandığını, ancak yapılan çalışmayla sorun yaşanmadığını ve uzun süreli planlanan bir kesinti olmadığını ifade etti. Çökmenin doğalgaz ve enerji hatlarında da hasara yol açtığını belirtilen yetkililer, bu konularda da ilgili kuruluşların gerekli çalışmaları yaparak, bölgede herhangi bir enerji sıkıntısına yol açmayacak önlemleri aldıklarını vurguladı.

"GEREKLİ YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI"

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını, Büyükşehir Belediyesi'nce çöküntüde sorumluluğu olan firmaya en yüksek cezanın uygulanacağını belirtti. Yetkililer, firmanın gerekli koşulları ve bölgede can ve mal güvenliği garantiye alınıncaya kadar caddenin trafiğe kapalı kalacağını, ulaşımın alternatif güzergahlardan sağlanacağını söyledi.

Ankara\'da Çöken Yola Belediyeden Açıklama Geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Çöken Yola Belediyeden Açıklama Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Dürüst olalım: Özrü kabahatinden büyük.Yok efendim ilerilerde kazı varmışta çökmüş.Sen hatasız yol yapsan o yol çökmez.Kimbilir ne kadar milli servet boşa gitti.Resimde asfalt balçık gibi kesekli toprak gibi,incecik.Ya insanlar bu yolla çökse ne olacak.Hileli yol yapmayalım.İkiyüz sene geçti biz asfalt dökmesini beceremedik.Sadece burası değil.Ülkenin hiçbir yerinde adamakıllı asfalt dökülmüyor.Bir kar yağıyor,bütün yollar patlıyor. 30 5 Yanıtla
  • gölbaşılı: gölbaş tek lojmanları girişi karşısındaki bina yapımında yaklaşık 3 ay yol çökmesi sonucu kapandı. ulaşım karşı şeritten yapıldı. acaba ABB bu müteahhite ne yaptı. 23 2 Yanıtla
  • mustafa: denetim yapmayın basın cezayı arkasından verin ihaleyi kandırın vatandaşı 12 5 Yanıtla
  • Hasan kaya: Angaranın parselleri mi 10 3 Yanıtla
  • muğlalı: akp zihniyeti çal çırp alıştır. 6 5 Yanıtla

Advertisement