Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri aldıklarını ve kurban bayramı süresince belediye otobüslerinin ücretsiz olduğunu bildirdi.

21.09.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri aldıklarını ve kurban bayramı süresince belediye otobüslerinin ücretsiz olduğunu bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabileceğini açıkladı. İlk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı ve yıllar içinde bir geleneğe dönüşen, bayramda ücretsiz otobüs uygulaması bu bayram da sürecek. Ankaralılar, "EGO Cepte" ile de otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini, internet ortamından, cep telefonlarından ya da ALO 153'ü arayarak öğrenebilecekler.

KARŞIYAKA'YA 15 DAKİKADA BİR OTOBÜS

Başkentliler, 23 Eylül Çarşamba'dan (arife günü) başlayarak, bayram süresince mezarlık ziyaretlerini, belirlenen bazı noktalardan kalkacak EGO otobüsleriyle yapabilecekler.

Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar, Arife günü de dahil olmak üzere 5 gün boyunca metro hattında bulunan "Hastane Durağı"ndan (Demetevler) 210 hat numaralı otobüsle, saat 09.00-17.00 arasında her 15 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı'na taşınacak.

Sincan Cimşit Mezarlığı'nı ziyaret edecekler de arife ve Bayram süresince Yeni Cimşit Serpmeler Mahallesi'nden kalkan, Sıhhiye'den geçen 514 - 2 Cimşit Sıhhiye otobüsünü gün boyu kullanabilecekler. Ortaköy Mezarlığı'na gidecek ziyaretçiler ise Ulus Anafartalar Mahallesi Adnan Saygun Caddesi'nden kalkacak 359 numaralı EGO otobüsleriyle gün boyu ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler.

Mezarlığa yapılacak özel EGO seferleri, 23 Eylül Çarşamba arife günü ücretli, bayram süresince de ücretsiz olacak.

EGO Genel Müdürlüğü, bayramda mezarlıkları ziyaret edecek vatandaşlara, Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı içinde 5 araç, Sincan Çimşit Mezarlığı'nda 2 araç, Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda da 1 araçla olmak üzere mezarlık içlerinde hizmet verecek.

MEZARLIKLARDA BAYRAM DÜZENLEMESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, Karşıyaka, Sincan, Gölbaşı, Cebeci, Ortaköy ve Bağlum mezarlıklarında, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da mezarları ziyaret edeceklere yardımcı olmak üzere personelin aktif olarak görev yapacağını dile getirdiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ise mezarlıklarda bayram ziyareti öncesinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, bu kapsamda ilçelere de temizlik aracı gönderildiğini ifade ettiler.

Başkent'teki mezarlık ziyaretlerinde "Mezarlık Bilgisayar Sistemi" (MEBİS) de vatandaşlara aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS'te yer alan KİOSK'lar sayesinde vatandaşlar, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabiliyor.

Yetkililer, ayrıca Karşıyaka Mezarlığı içinde vatandaşların mezarlarına rahat ulaşabilmeleri ve herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için 1, 2, 3 ve 4 No'lu kapılardan araçla giriş yapılmayacağını bildirdiler.

Karşıyaka Mezarlığı'nda giriş ve çıkışların 5, 6, 7 ve 8 No'lu kapılardan ve U-10 ve U-11 No'lu adaların olduğu bölgelerden yapılacağını kaydeden yetkililer, 10 servis aracının, 1, 2, 3 ve 4 No'lu kapılar ve adalar arasında ring seferi yapacağını belirtiler. 5. kapıdan da her 15 dakikada bir 8 otobüs, aracı olmayan yaya ziyaretçiler için mezarlık içinde ring seferi yaparken, Ortaköy Mezarlığı'na da Bayram süresince Samsun Yolu üzeri Bayındır Kavşağı'nda bulunan Çalışkanlar Petrol'den her 15 dakikada bir ring yapılacağı bildirildi.

Başkent'teki mezarlıklarda yakınları bulunan vatandaşlar, http://www.mebis.ankara.bel.tr adresine girerek, aradıkları mezarın yeriyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyorlar.

AŞTİ VE MAVİ MASA, 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Büyükşehir Belediyesi, Bayram'dan günler önce yolcu yoğunluğu yaşanan AŞTİ'de yoğun şekilde temizlik hizmetlerini sürdürüyor. AŞTİ Baş Müdürlüğü, Ankara'ya gelen veya Ankara dışına çıkan vatandaşların ilk uğrak yeri olan AŞTİ'de vatandaşları rahatsız edecek olumsuzluklara yer verilmemesi için ekiplerin 24 saat aralıksız görev başında olduğunu bildirdi.ALO 153 olarak bilinen Mavi Masa da Bayram'da 7/24 çalışacak. Yeni ekiplerle güçlendirilen Çağrı Merkezi ile Mavi Masa, Bayram boyunca Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek.

ASKİ'DEN 24 SAAT HİZMET

ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız olarak görev yaparak, Bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar ASKİ'ye, ALO 153 No'lu telefonla ulaşabilecekler.

ZABITA, DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da şekerleme satış yerlerinde denetimlerini artırdı. Zabıta yetkilileri, Bayram öncesi denetimlere ağırlık verildiğini bildirdiler.

Yetkililer, kent içi ulaşımında düzeni sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek amacıyla ulaşım trafik ekiplerinin de takviye edildiğini, ayrıca durak ve hatlarda gerekli kontrollerin sürdürüldüğünü vurguladılar. Yetkililer, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarında vatandaşların yakınlarını rahat ve huzur içinde ziyaret edebilmeleri için buralarda trafik düzeni ve denetimi konularında gerekli önlemlerin alındığını bildirdiler.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, Ankaralılardan gelen şikayetlerin de değerlendirileceğini ifade ederek, Bayram süresince vatandaşların, karşılaştıkları tüm olumsuzlukları, 231 79 84 - 229 66 91 numaralı telefonlar ile ALO 153'ü arayarak bildirebileceklerini açıkladılar.

İTFAİYE'DEN PİKNİK ATEŞİ UYARISI

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da diğer günlerde olduğu gibi Kurban Bayramı süresince 7/24 mesaisini sürdürecek. Ankara İtfaiyesi yetkilileri, Ankaralıların bayram süresince piknik yerlerine akın edeceğini öngörerek, vatandaşlara "Ateşe dikkat" uyarısı yaptı.

Yetkililer, vatandaşlara piknik yaptıkları yerlerde yaktıkları ateşin söndüğüne iyice emin olmadan o bölgeden ayrılmamaları ve araçlarından sigara izmariti atmamaları uyarısında bulundu. "Basit bir ot yangını bile büyük bir orman yangınına neden olabilir" diyen İtfaiye yetkilileri, büyük-küçük herkesin, göletlerden ve baraj göllerinden uzak durmalarını istedi.

İtfaiye yetkilileri, bayram süresince evlerinden ayrılacak olanlara ise elektrik, su ve doğalgaz vanalarını mutlaka kapatmaları uyarısı yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement