Ankara Büyükşehir Belediyesi Temiz ve Güvenli Bir Kent İçin Çalışıyor - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi Temiz ve Güvenli Bir Kent İçin Çalışıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin temiz ve güvenli bir kent ortamında yaşayabilmesi için gece gündüz çalışıyor.

08.04.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin temiz ve güvenli bir kent ortamında yaşayabilmesi için gece gündüz çalışıyor.

Kentin her gün ortalama 300 değişik noktasında "her şey Ankara için" anlayışıyla çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, temizlikten köprü-alt geçit bakım ve onarımına, parklarda düzenlemeden kente estetik kazandırmaya kadar birçok alanda faaliyet yürütüyor. Kent Temizlik ve Kent Bakım Onarım ekipleri günlük rutin çalışmalarının yanı sıra Ankaralıların Mavi Masa'ya (ALO 153) yaptıkları ihbar ve isteklerle belirlenen program dahilinde kentin dört bir tarafına dağılarak kent yaşamına estetik ve kalite kazandırmak için de çaba gösteriyor. Her gün milyonlarca insanın kullandığı bulvar, cadde, üst ve alt yaya geçitlerin rutin temizliğini yapan ekipler, onlarca farklı bakım onarım faaliyeti ile de Başkentlilerin güvenli kent ortamında yaşamasını sağlamak için yoğun uğraş veriyor. Köprü korkuluklarından kente estetik kazandıran vazoların temizliğinin yanı sıra duvar yapımı-bakım ve onarımı, köprü ve alt geçitlerde jeneratör bakımı, rögar-ızgara onarım ve temizliği, elektrik bakım ve tamiri ile cadde aydınlatma işleri, kaynak işleri, yürüyen merdiven ve asansör bakım onarımı da günlük çalışmalar arasında yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Temizlik ve Bakım ekipleri çok sayıda mobil ekiple tamir ve bakım faaliyetleri ile birlikte ilk yapım aşamasındaki işleri gerçekleştirirken, okulların da zaman zaman yardımına koşuyor. Ekipler bir taraftan yıpranan kent mobilyalarını yenilerken, bir taraftan da güvenli araç ve yaya geçişi ile birlikte sosyal alan düzenlemelerinin de ilk yapım aşamasını gerçekleştiriyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediyesi Temiz ve Güvenli Bir Kent İçin Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement