Ankara Büyükşehir'den 63 Kilometre Oto Korkuluğu - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir'den 63 Kilometre Oto Korkuluğu

Ankara Büyükşehir\'den 63 Kilometre Oto Korkuluğu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni ilçelerle birlikte Ankara’daki tüm yolları sürücü ve yaya güvenliğine uygun hale getirmek için çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.

29.04.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni ilçelerle birlikte Ankara'daki tüm yolları sürücü ve yaya güvenliğine uygun hale getirmek için çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 63 bin 12 metre oto korkuluk yapımı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi, il sınırlarındaki tüm yolları tarayarak, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan, yıpranmış ve güvenlik kriterleri düşük olan oto korkulukları belirleyip yerlerine daha güvenli ve estetik görünüme sahip olan korkuluklarla değiştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 63 bin 12 metre oto korkuluk yapımı gerçekleştirdi. Başkent'in Şeker Kavşağı, Bağlıca Köprüsü, Anadolu Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı, Melikşah Köprüsü, Doğukent Bulvarı, Pursaklar yolu, Gimat Mehmet Akif Ersoy köprüsü, Zırhlı Birlikler Kavşağı, Konya yolu Kepekli mevkii, Ümitköy yolu, Sabancı Bulvarı-Anadolu Bulvarı kesişimi, Hacettepe Üniversitesi, AOÇ-Konya yolu, Gölbaşı- İstanbul yolu- Yenimahalle Kavşağı, Eskişehir yolu-Çayyolu kavşağı, Eskişehir yolu, Bilkent Üniversitesi yolu, İstanbul ve Eryaman yolu kavşağı, Ankara Bulvarı, İstanbul yolu Gimat kavşağı, İstanbul yolu Yenimahalle yolu kavşağı, Akyurt kavşağı, Konya yolu Ahlatlıbel kavşağı, Havaalanı yolu (Aktepe yolu), Sabancı Bulvarı (AŞTİ yolu), Akyurt (Akyurt köprüsü) Kızılcahamam Çeltikçi Kurumcu, Çamlıdere, Bağlum kavşağı çevre yolu, Cevizlidere Caddesi, Gazi Ordu Evi, Çubuk Adabayır yolu, Kızılcahamam (Çavuşlar yolu,Binkoz yolu, Tahtalar yolu, Kınık yolu), Dikmen Vadisi, Samsun yolu, Elvankent Çevre Yolu'nda oto korkuluk yapım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.

Başkent Ankara'nın modern, çağdaş ve estetik yollarıyla bütünlük sağlayacak şekilde yerleştirilen yeni korkuluklar, uzun ömürlü ve üst düzey güvenlik sağlamasının yanı sıra darbelere karşı da dayanıklı malzemeden oluşuyor.

KÖPRÜLER KORKULUKLARLA DONATILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Ankara geneli mevcut köprülü kavşak ve altgeçitlerde bulunan yıpranmış ve güvenlik kriterlerini karşılayamayacak durumda olan demir korkulukları da sökerek yerlerine beton zemin ıslahı yapılarak modern, estetik ve daha güvenli hale getirilen paslanmaz çelik köprü korkulukları yerleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi köprülü kavşak ve altgeçitleri güvenli ve estetik hale getirmek için 2014 yılında 7 noktada 2 bin metre çelik köprü korkuluğu yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara genelinde kaza vb. nedenlerden dolayı hasar gören korkulukların ise onarımını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, aynı süreçte 2 bin 90 metre de korkuluk onarımı yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir'den 63 Kilometre Oto Korkuluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement