Ankara Caz Festivali'nde Sona Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara Caz Festivali'nde Sona Doğru

Festival kapsamında bugün Karsu, yarın Polonyalı sanatçı Aga Zaryan, 13 Haziran'da Ntjam Rosie, 14 Haziran'da İlhan Mimaroğlu Anma Konseri ve 15 Haziran'da ise Kerem Görsev ile Ayhan Sicimoğlu sahne alacak.

11.06.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Ankara Caz Festivali, gerçekleşecek beş konserin ardından 15 Haziran'da sona erecek.

Festival koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Hollanda'da büyük beğeni kazanan Türk kökenli müzisyen Karsu, Türk müziğini caz, blues, soul ve funk ile birleştiren tarzıyla bu akşam MEB Şura Salonu'nda sahne alacak.

Caz dünyasının parlayan seslerinden Aga Zaryan, Polonya- Türkiye ilişkilerinin 600. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, yarın ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda Ankaralı dinleyicilerle buluşacak.

Kamerun doğumlu Hollandalı müzisyen Ntjam Rosie, Afrika'ya ait ritmleri soul ve caz gibi batılı ezgilerle buluşturan repertuvarıyla başkentte ilk kez 13 Haziran'da Cermodern'de konser verecek.

Geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren müzisyen, besteci, yazar ve müzik eleştirmeni İlhan Mimaroğlu için 14 Haziran'da Bilkent Konser Salonu'nda anma gecesi düzenlenecek. Elektronik ve atonal müziğin öncü isimlerinden olması sebebiyle dünya müzik tarihinde saygın bir yere sahip Mimaroğlu'nun eserlerini Ayşegül Kuş Durakoğlu ve Kerem Görsev yorumlayacak.

Festival 15 Haziran'da Ayhan Sicimoğlu ve Kerem Görsev konseriyle sona erecek. ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri'nde kapanış konserinde Sicimoğlu ile Görsev'e vokalde Elif Çağlar Muslu ve Latin All Stars'ın solisti Suami Ramirez eşlik edecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ankara Caz Festivali'nde Sona Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement