Ankara'da 16 Hakim ve Savcı Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da 16 Hakim ve Savcı Tutuklandı

Ankara\'da 16 Hakim ve Savcı Tutuklandı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye yönelik yürüttü soruşturma kapsamında, 16 hakim ve savcı tutuklandı.

19.10.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye yönelik yürüttü soruşturma kapsamında, 16 hakim ve savcı tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, yapılan incelemeler sonucu, FETÖ üyelerinin aralarında haberleşmek için kullandığı ByLock programını kullandıkları tespit edilen 189 hakim ve savcı hakkında HSYK 2. dairesinin almış olduğu kararla gözaltı kararı çıkartılmıştı. Gözaltı kararının ardından, biri Yargıtay Tetkik hakimi, biri HSYK'da görevli hakim olmak üzere, Ankara ve ilçelerinde görev yaptıkları belirlenen 28 hakim ve savcıdan 23'ü gözaltına alındı.

16'SI TUTUKLANDI 7'Sİ SERBEST KALDI

Polisteki işlemlerinin ardından önceki gün adliyeye çıkartılan 5 hakim ve savcıdan ikisi tutuklandı. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen ve işbirliği yaptıkları belirtilen 3 kişi ise denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Dün adliyeye çıkartılan 18 hakimin sorguları ise gece saatlerine kadar sürdü. Saat 01.00 sıralarında savcılık sorguları süren hakim ve savcılardan 18'i de tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, hakim ve savcılardan 14'ünü tutuklarken, 4'ünü denetimli serbestlik hükümlerini uygulayarak serbest bıraktı. Gözaltın alınan hakim ve savcılardan 16'sı tutuklanmış 7'si de serbest bırakılmış oldu. Firar durumunda bulunan 5 hakim ve savcının ise yakalanmaları için çalışmalar sürüyor.

GÖZALTIN ALANIN POLİSLERİN İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Öte yandan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan son operasyonlarla gözaltına alınan polisler de adliye hakim karşısına çıkartılıyor. Dün emniyetteki işleri tamamlanan ve adliyeye çıkartılan değişik rütbelerdeki polislerden 11'i tutuklandı, 9'u serbest bırakıldı. Bugün adliyeye getirilen 30 polisin ise savcılık sorguları sürüyor. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da 16 Hakim ve Savcı Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement