Son dakika Ankara haberleri, Ankara son dakika, son dakika Ankara

Son Dakika Ankara Haberleri

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti
    11:53 ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda ilerlediğini, iki ülke arasında yatırım ve iş birliği zeminini oluşturmak üzere çok sayıda anlaşma imzalandığını belirterek, "Özbekistan ve Türkiye arasındaki siyasi,...

  • Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı
    11:49 Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 44 kişiden 40'ı yakalandı. Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Ankara Merkezli Operasyonda 40 Tefeci Şüphelisi Gözaltına Alındı
    11:46 Ankara Merkezli Operasyonda 40 Tefeci Şüphelisi Gözaltına Alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tefeci oldukları iddia edilen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de 40 şüpheli gözaltına alındı. 3 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ederken, 1 şüphelinin cezaevinde olduğu belirlendi. Yakalanan şüphelilerin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk işlemleri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Konya'nın Kulu ilçesinde tır devrildi, 2 kişi yaralandı
    10:19 Konya'nın Kulu ilçesinde tır devrildi, 2 kişi yaralandı

    Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Özhan Arslan idaresindeki kargo taşıyan tır devrildi. Kazada sürücü ve yanında bulunan bir yolcu yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü. Kaza nedeniyle Konya-Ankara kara yolu bir süre trafiğe kapandı.

  • AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığında konuştu Açıklaması
    23:55 AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığında konuştu Açıklaması

    Keşir, Afyonkarahisar'da yapılan konuşmalarda Ankara'da DEM ile kol kola gezen adayların farklı bir söylem sergilediğini belirtti. Ayrıca, Afyonkarahisar'da DEM'in olmadığını ve bu tür söylemlerin sadece siyaset yapmak adına yapıldığını ifade etti.

  • Silivri'de emniyet şeridindeki otomobilden inen kişiye çarparak ölümüne neden olan tırın sürücüsü tutuklandı
    23:33 Silivri'de emniyet şeridindeki otomobilden inen kişiye çarparak ölümüne neden olan tırın sürücüsü tutuklandı

    Silivri'de meydana gelen trafik kazasında, emniyet şeridinde arıza yapan otomobilden inen bir kişiye çarparak ölümüne neden olan tır sürücüsü tutuklandı. Kaza sonucunda hayatını kaybeden kişinin, Eyüpsultan'daki başka bir trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin kuzeni olduğu belirlendi.

  • Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonunda 7 Kişi Tutuklandı
    21:34 Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonunda 7 Kişi Tutuklandı

    Samsun merkezli 'kripto para ve kripto para yatırımı' dolandırıcılığı ile ilgili düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı. Şüpheliler, kendilerini 'kripto para yatırım uzmanı' olarak tanıtarak insanları dolandırmışlardır.

  • Mansur Yavaş: Pandemide esnaf dostu bir belediye başkanının nasıl olduğunu gösterdik
    21:19 Mansur Yavaş: Pandemide esnaf dostu bir belediye başkanının nasıl olduğunu gösterdik

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi döneminde esnaflara destek verdiklerini ve rakibinin ise binlerce esnafa ceza kestiğini belirterek, vatandaşların sandıkta cevabını vereceğini söyledi.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gençlerbirliği Kulübünü ziyaret etti
    20:42 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gençlerbirliği Kulübünü ziyaret etti

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gençlerbirliği Kulübü'nü ziyaret ederek yeni dönem için başarı dileklerinde bulundu. Yavaş, Gençlerbirliği'nin Ankara ve Ankaralılar için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, kulübe olan desteğin süreceğini ifade etti. Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

  • Ankara Çubuk'ta Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programı düzenlendi
    20:04 Ankara Çubuk'ta Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programı düzenlendi

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

  • Erdoğan: CHP'nin Ankaramıza vereceği hiçbir hizmet yok
    19:01 Erdoğan: CHP'nin Ankaramıza vereceği hiçbir hizmet yok

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören'deki Atatürk Cumhuriyet Kulesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP'nin Ankaramıza vereceği hiçbir hizmet olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını belirtti. Erdoğan ayrıca, Ankara'nın yeni sembolü olan Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin açılışını gerçekleştirdi ve Ankara'nın sorunlarını çözecek bir dönemin kapılarını açacağını ifade etti.

  • Ankara'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü düzenlendi
    19:01 Ankara'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü düzenlendi

    Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehitler anıldı. Kahramankazan'da düzenlenen anma programında öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte gösteriler yaparak, şiirler okudu. Şehitlik ziyareti ve dua etme etkinlikleri de gerçekleştirildi. Ayrıca Ulu Cami'de mevlit programı düzenlenerek, okullar ziyaret edildi.

  • Mansur Yavaş: Ankara Otonomi esnafının borcunu ödedik
    18:41 Mansur Yavaş: Ankara Otonomi esnafının borcunu ödedik

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Otonomi esnafını ziyaretinde, Çayyolu metrosunun borcunu ödediklerini açıkladı. Yavaş ayrıca Akyurt Fuar Alanı'nın yapılması konusunda yaşanan sorunları anlattı.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, OTONOMİ esnafıyla bir araya geldi
    18:42 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, OTONOMİ esnafıyla bir araya geldi

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ulucan, MASFED Başkanı Aydın Erkoç ve diğer esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Yavaş, alternatif yol projesinin hazır olduğunu ve gelecek ayın sonunda ihaleye çıkılacağını belirtti. Ayrıca, OTONOMİ yakınlarında açılması talep edilen fuar alanı ve Ankara'daki metro çalışmaları hakkında bilgi verdi.

  • İnşaat Mühendisleri Odası, Kahramanmaraş'taki Saidbey Sitesi ile ilgili bilirkişi raporunu açıkladı
    18:20 İnşaat Mühendisleri Odası, Kahramanmaraş'taki Saidbey Sitesi ile ilgili bilirkişi raporunu açıkladı

    İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, geçen yıl 6 Şubat'taki depremlerde 43 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş'taki Saidbey Sitesi ile ilgili bilirkişi raporunu açıkladı. Binanın kentsel dönüşüm kapsamında yapıldığına ve yapı ruhsatı onayı alınmadığına dikkat çeken İnşaat Mühendisleri Odası, yapılan hataların 43 kişinin ölümüne sebep olduğunu belirtti.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Çorum'da ziyaretlerde bulundu
    17:48 İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Çorum'da ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu, Çorum'da Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'i ziyaret etti ve İYİ Parti Çorum İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Zorlu, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi ve İYİ Parti olarak yapıcı muhalefet anlayışıyla iktidarın aynı hataları tekrar yapmaması için öneriler, projeler geliştirdiklerini belirtti. Ayrıca, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde İYİ Parti'nin Çorum Belediye Başkan adayı Ahmet Ertekin'e destek istedi ve belediyecilik vizyonlarıyla eksiklikleri gidermeyi hedeflediklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Erbakan'a yine sert çıktı: Paçamıza yapışmış
    17:36 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Erbakan'a yine sert çıktı: Paçamıza yapışmış

    Son dönemlerde isim vermeden Yeniden Refah Partisi'ne sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara mitinginde de geleneği bozmadı. Erdoğan, ''Kazanmak değil, sadece bize kaybettirmek için paçamıza yapışanlar çıktı'' dedi.

  • İYİ Parti Sözcüsü: 2053 yılında ülkemizin nüfusunun yüzde 30'u sığınmacı olacak
    17:37 İYİ Parti Sözcüsü: 2053 yılında ülkemizin nüfusunun yüzde 30'u sığınmacı olacak

    İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Çorum'da yaptığı açıklamada, ülkede bulunan sığınmacı ve kaçak yabancı sayısının 10 milyonu aştığını ve bu durumun 2053 yılında ülke nüfusunun yüzde 30'unu geçeceğini belirtti. Zorlu, vatanın tehlikede olduğunu ve bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • Aynı günde 5 farklı olayda 6 kişiyi yaralayan çocuğun silahlı saldırısı kamerada
    17:13 Aynı günde 5 farklı olayda 6 kişiyi yaralayan çocuğun silahlı saldırısı kamerada

    Ankara'da 16 yaşındaki bir çocuk, husumetlisini bıçakla yaraladıktan sonra tartıştığı taksicinin çalıştığı durağı pompalı tüfekle bastı. Ateş ettiği iki kişiyi yaraladıktan sonra saldırılarına devam eden şahıs, aralarında abisinin de bulunduğu 3 kişiyi daha bıçakla yaraladı. Duraktaki saldırıdan kaçmaya çalışan 2 şoförün de ayak bileklerini kırmasına neden olan olay, anbean güvenlik kamerasına yansıdı.

  • TCDD Taşımacılık, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde hızlı tren seferinde etkinlikler düzenledi
    17:02 TCDD Taşımacılık, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde hızlı tren seferinde etkinlikler düzenledi

    TCDD Taşımacılık AŞ, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Ankara-İstanbul seferini yapan hızlı trende çeşitli etkinlikler düzenledi. Oyuncu Ahmet Yenilmez, Çanakkale temalı mobil oyununu sergiledi. TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, Çanakkale Zaferi'nin anlamını hatırlatmak istediklerini belirtti. Tren yolcularına ekmek ve hoşaf ikram edildi.

  • Filistin Büyükelçisi: İsrail bölgede projeyle çizilmiş bir devlettir
    17:01 Filistin Büyükelçisi: İsrail bölgede projeyle çizilmiş bir devlettir

    Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İsrail'in bölgede projeyle çizilmiş bir devlet olduğunu ve Filistin halkının bunun kurbanı olduğunu söyledi. Mustafa, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe saydığını ve Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiğini belirtti. Panelde konuşan diğer katılımcılar da İsrail-Filistin çatışmasının temel kaynağının Batı olduğunu vurguladılar.

  • Ankara'da 16 yaşındaki saldırgan 5 farklı olayda 6 kişiyi yaraladı ve tutuklandı
    16:59 Ankara'da 16 yaşındaki saldırgan 5 farklı olayda 6 kişiyi yaraladı ve tutuklandı

    Ankara'da karıştığı 5 farklı olayda 6 kişiyi av tüfeği ve bıçakla yaralayan, 2 kişinin de dolaylı yollardan yaralanmasına neden olan 16 yaşındaki saldırgan tutuklandı. Saldırgan, av tüfeğiyle bastığı taksi durağında iki kişiyi yaraladıktan sonra olay öncesi ve sonrası da aralarında ağabeyinin de bulunduğu 4 kişiyi bıçakladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: '31 Mart çok önemli. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de Allah'ın izniyle bunları 31 Mart'ta emekli edeceğiz'
    16:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "31 Mart çok önemli. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de Allah'ın izniyle bunları 31 Mart'ta emekli edeceğiz"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "31 Mart çok önemli. Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de Allah'ın izniyle bunları 31 Mart'ta emekli edeceğiz"

  • Beypazarı'nda Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi
    16:09 Beypazarı'nda Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törende çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitlik ziyaretinde karanfil bırakıldı ve dua edildi. Beypazarı Hatice Cemil Ercan Fen Lisesi tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu ve katılımcılara ikramlar yapıldı. Törene ilçe yöneticileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

  • İşçiler Agrobay Seracılık'ta yaşadıkları haksızlıklara karşı Ankara'ya yürüyor
    16:08 İşçiler Agrobay Seracılık'ta yaşadıkları haksızlıklara karşı Ankara'ya yürüyor

    Agrobay Seracılık'ta çalışırken Tarım-Sen'e üye olduktan sonra işten atılan işçiler, haklarının verilmesi ve seslerini duyurabilmek için İzmir'den Ankara'ya yürüyüşe başladı. İşçilerin direnişi aylardır devam ediyor.

  • Azerbaycan Büyükelçisi Gelibolu'da Azerbaycan Anıtı'nı ziyaret etti
    16:04 Azerbaycan Büyükelçisi Gelibolu'da Azerbaycan Anıtı'nı ziyaret etti

    Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü törenlerine katıldıktan sonra Gelibolu Yarımadası'ndaki Azerbaycan Anıtı'nı ziyaret etti. Büyükelçi Memmedov, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile birlikte anıta çelenk bıraktı ve fotoğraf çektirdi.

  • Ankara'da 16 yaşındaki çocuk, husumetlisini bıçakladıktan sonra taksicinin çalıştığı durağı pompalı tüfekle bastı
    15:38 Ankara'da 16 yaşındaki çocuk, husumetlisini bıçakladıktan sonra taksicinin çalıştığı durağı pompalı tüfekle bastı

    Ankara'da 16 yaşındaki bir çocuk, husumetlisini bıçakla yaraladıktan sonra tartıştığı taksicinin çalıştığı durağı pompalı tüfekle bastı. Ateş ettiği iki kişiyi yaraladıktan sonra saldırılarına devam eden şahıs, aralarında abisinin de bulunduğu 3 kişiyi daha bıçakla yaraladı. Duraktaki saldırıdan kaçmaya çalışan 2 şoförün de ayak bileklerini kırmasına neden olan olay, anbean güvenlik kamerasına yansıdı.

  • 16 yaşındaki çocuk, 3 saat 15 dakikada 8 kişiyi yaralayarak dehşet saçtı
    14:23 16 yaşındaki çocuk, 3 saat 15 dakikada 8 kişiyi yaralayarak dehşet saçtı

    Ankara Keçiören'de 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içerisinde önce bir taksi durağına pompalı tüfekle saldırarak 4 kişiyi yaraladı, ardından ağabeyi de dahil olmak üzere 4 kişiyi bıçakladı. Arda A. ve arkadaşlarının gasp planı yaptığını fark eden bir taksi şoförü, durumu duraktaki arkadaşlarına bildirdi. Olayın ardından Arda A. gözaltına alındı. Olayın ardından kaçan Arda A., aynı mahallede 3 kişiyi daha bıçakladı. Arda A., emniyet ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

  • Kahramankazan'da 18 Mart'ta şehitler anıldı
    13:57 Kahramankazan'da 18 Mart'ta şehitler anıldı

    Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törenlerde çelenk sunumu, öğrenci gösterileri ve dua etme gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

  • Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü töreni düzenlendi
    13:42 Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü töreni düzenlendi

    Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla gerçekleşen törende şehitliğe çelenk koyuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasıyla devam etti. Vali Şahin, şeref defterini imzalayarak şehitlere minnet ve tazimlerini sundu.

  • Ankara'da şehit diplomatlar için Dışişleri Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi
    13:16 Ankara'da şehit diplomatlar için Dışişleri Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi

    Şehit Türk diplomatlar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla Ankara'da bulunan Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Dışişleri Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

  • Türkiye'de Yerel İdareler Konferansı Atılım Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi
    12:36 Türkiye'de Yerel İdareler Konferansı Atılım Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

    Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen 'Türkiye'de Yerel İdareler Konferansı', Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansta Altınok, öğrencilerin sorularını cevapladı.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın restorasyonunu tamamladı
    12:17 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın restorasyonunu tamamladı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'ndaki Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın restorasyon çalışmalarını tamamladığını duyurdu. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından aslına uygun olarak restore edilen konak, peyzaj çalışmalarının ardından başkentlilerin sosyal ve kültürel faaliyetleri için kullanıma açılacak. Konağın sahibi Mehmet Ağa'nın milli mücadele döneminde Atatürk'ü karşılayan atlılar arasında yer aldığı ve cephedeki askerlerin ekmek ihtiyacını karşıladığı belirtildi. Konağın bir odasının Halaçlı Mehmet Ağa Müzesi'ne dönüştürülerek tarihsel miras olarak saklanacağı ifade edildi.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın Restorasyonunu Tamamladı
    12:12 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın Restorasyonunu Tamamladı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurtuluş Savaşı'nda askerin ekmek ihtiyacını karşılayan Milli Mücadele kahramanlarından Hallaçlı Mehmet Ağa'nın Gölbaşı'ndaki konağının restorasyon çalışmalarını tamamladı. Başkentin kültürel ve tarihi varlıklarını koruma amacıyla gerçekleştirilen proje, Ankara'nın önemli bir kültürel mirasını koruma altına aldı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 'Siz bu sürece ne katkı verdiniz?'
    11:54 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 'Siz bu sürece ne katkı verdiniz?'

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sistemi hakkında eleştiri yapanlara 'siz bu sürece ne katkı verdiniz?' diye sordu. Ankara'daki bir anaokulu ise Atatürk'e Vefa Valizi projesiyle çocuklara Atatürk sevgisini aşılamaya çalışıyor.

  • İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in personel alımı açıklamasını sordu
    11:43 İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in personel alımı açıklamasını sordu

    İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, 2024 yılında emekli olan personel sayısı, yerine alınan personel sayısı, öğretmen atamaları ve zorunlu emeklilik yaşının çözümü hakkında sorular yöneltti.

  • Samsun Merkezli Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonu: 9 Gözaltı
    11:42 Samsun Merkezli Kripto Para Dolandırıcılığı Operasyonu: 9 Gözaltı

    Samsun merkezli olarak faaliyet gösteren bir kripto para dolandırıcılığı çetesine yönelik operasyon düzenlendi. Adana, Ankara, Isparta ve Manisa'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, kendilerini kripto para yatırım uzmanı olarak tanıtarak mağdurları sahte kripto para sitelerine yönlendirdikleri ve dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı. Operasyon sonucunda 8 kişi Samsun Adliyesine sevk edildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler'i mağlup etti
    11:24 Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler'i mağlup etti

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı, Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejlilerle mücadelesini 70-84 kazanarak, evine galibiyetle döndü. Ligin 29. haftasında da rakibini alt eden 'Carettalar', galibiyet serisini sürdürüyor.

  • Konut Fiyat Endeksi Ocak 2024'te Yüzde 68 Arttı
    10:26 Konut Fiyat Endeksi Ocak 2024'te Yüzde 68 Arttı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ocak 2024'te aylık yüzde 2,3 ve yıllık yüzde 68 artışla 1190 seviyesine ulaştı. Üç büyük ilde ise İstanbul'da yüzde 54,5, Ankara'da yüzde 85,6 ve İzmir'de yüzde 70,4 oranında artış kaydedildi.

  • Konut Fiyat Endeksi 2024 Yılı Ocak Ayında Yüzde 68 Arttı
    10:21 Konut Fiyat Endeksi 2024 Yılı Ocak Ayında Yüzde 68 Arttı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan verilere göre, 2024 yılı Ocak ayında Konut Fiyat Endeksi (KFE) nominal olarak yüzde 68, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında artış gösterdi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise konut fiyat endeksleri bir önceki yılın aynı ayına göre sırasıyla yüzde 54,5, 85,6 ve 70,4 oranlarında arttı.

  • Ankara-Tatvan turistik treni seferlere başlıyor
    10:06 Ankara-Tatvan turistik treni seferlere başlıyor

    Ulaştırma Bakanlığına bağlı TCDD, Ankara-Tatvan turistik treni için bireysel bilet satışlarının başladığını duyurdu. Seferler, 17 Nisan itibariyle Ankara'dan Bitlis'in Tatvan ilçesine başlayacak. Turistik tren, her çarşamba Ankara'dan hareket ederek Elazığ'da 4 saatlik duruş yapacak ve Tatvan'a saat 19.16'da varacak. Ayrıca, her cuma Tatvan'dan hareket edecek olan tren, Palu, Elazığ ve Kayseri'de duruş yaparak Ankara'ya saat 17.11'de varacak.

  • Beypazarı ilçesinde 18 Mart nedeniyle yürüyüş düzenlendi
    09:58 Beypazarı ilçesinde 18 Mart nedeniyle yürüyüş düzenlendi

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe Beypazarı Belediyesi, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte mehteran takımı eşliğinde şehitlik ziyareti yapıldı ve dualar edildi.

  • Tatvan turistik treni için bireysel bilet satışları başladı
    09:43 Tatvan turistik treni için bireysel bilet satışları başladı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TCDD, Ankara-Tatvan turistik treni için bireysel bilet satışlarının başladığını duyurdu. Bilet satışları grup taşımalarına da açık olacak ve seferler 17 Nisan itibarıyla başlayacak. Turistik tren, her çarşamba Ankara'dan hareket ederek Elazığ ve Tatvan'a ulaşacak. Ayrıca her cuma Tatvan'dan hareket edecek olan tren, Palu, Elazığ, Kayseri üzerinden Ankara'ya dönüş yapacak.

  • Başkentte sokakta yumruklar konuştu
    09:13 Başkentte sokakta yumruklar konuştu

    Ankara'nın Sincan ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti. Sincan ilçesi Yenikent Mustafa Kemal Mahallesi Orhangazi Caddesi'nde bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan kavga, polisin gelmesiyle sona erdi. Kavgaya karışanlar polisten kaçarak ara sokaklara girdi.

  • Afyonkarahisar'da YG-AG Elektrik Şebekesi İhalesi Yapılacak
    09:09 Afyonkarahisar'da YG-AG Elektrik Şebekesi İhalesi Yapılacak

    Afyonkarahisar Dazkırı Dokuma ve Konfeksiyon Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, YG-AG elektrik şebekesi yapım işi için ihale düzenleyeceğini duyurdu. İhale, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan kredi desteğiyle gerçekleştirilecek ve sadece yerli istekliler katılabilecek. İhale, 2 Nisan Salı günü Ankara'da yapılacak.

  • Ankara Sincan'da İki Grup Arasında Kavga: Polis Müdahale Etti
    08:49 Ankara Sincan'da İki Grup Arasında Kavga: Polis Müdahale Etti

    Ankara'nın Sincan ilçesinde, bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan kavgaya polis müdahale etti. Kavga sırasında tekme ve yumrukların havada uçuştuğu görüldü. Polisin gelmesiyle birlikte kavgaya karışanlar ara sokaklara kaçtı.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:36 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kandıra-Doğu İzmit kavşakları Alikahya mevkisinde alt geçit çalışmaları yapılıyor. Uşak çevre yolunun 5-7. kilometrelerindeki yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü devam ediyor. Ankara-Kırıkkale yolunun 25-27. kilometrelerindeki yapım çalışmaları dolayısıyla her iki istikamette şerit daraltması ve aktarması yapılarak, ulaşım ikişer şeritten kontrollü gerçekleştiriliyor. Antakya-Reyhanlı yolunun 17-22. kilometreleri Demirköprü mevkisinde yağışlardan oluşan hasarları giderme çalışmaları nedeniyle sadece küçük araçların geçişine izin veriliyor. Samsun-Ordu yolunun Ünye çevre yolu 6-8. kilometrelerinde Yunus Emre Tüneli'nin Samsun istikametindeki tüpünde yapılan bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle ulaşım diğer tüpten iki yönlü sürdürülüyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunun 20. kilometresinde şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışması dolayısıyla bölünmüş yolun Hopa-Sarp istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer istikametten iki yönlü sağlanıyor. Antalya-Manavgat yolunun muhtelif kesimlerinde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Mudanya-Gemlik yolunun 19-25. kilometrelerindeki köprülü kavşak yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım servis yolundan gerçekleştiriliyor. Zonguldak-Devrek yolunun 4-5. kilometresindeki şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları dolayısıyla Zonguldak istikameti kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılıyor. Akşehir-Yunak yolunun 62-67. kilometresindeki yapım çalışmaları nedeniyle ulaşıma kontrollü izin veriliyor.

  • Türkiye Eskrim Federasyonu, 10, 12 ve 14 yaş altı flöre ve epe açık turnuvalarını tamamladı
    00:23 Türkiye Eskrim Federasyonu, 10, 12 ve 14 yaş altı flöre ve epe açık turnuvalarını tamamladı

    Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) tarafından düzenlenen 10, 12 ve 14 yaş altı flöre ve epe açık turnuvaları Ankara, Şanlıurfa, Kocaeli ve Sivas'ta gerçekleştirildi. Toplamda 902 sporcu, flörede 443 ve epede 459 olmak üzere bu turnuvalarda mücadele etti.

  • Ağaçta mahsur kalan kuşu itfaiye ekipleri kurtardı
    00:08 Ağaçta mahsur kalan kuşu itfaiye ekipleri kurtardı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Şafaktepe Parkında ağacın dalına konan kuş ayağına dolanan ip nedeniyle hareket edemedi. Kurtulmak için çırpınan kuşu fark eden vatandaşlar itfaiye ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri ağaçta mahsur kalan kuşu kurtardı.

  • Ankara takımları Karayolları ve PTT küme düştü
    00:08 Ankara takımları Karayolları ve PTT küme düştü

    Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi'nde mücadele eden Ankara takımları Karayolları ve PTT, KFC Kadınlar 1. Ligi'ne düşmüştür. Ligde son iki sırayı alan bu takımların yerine gelecek sezon Aras Kargo ve Bahçelievler Belediyespor mücadele edecektir. Vodafone Sultanlar Ligi'nin 40. sezonu ise 14 Ekim'de başlamış olup, 26. haftadaki Nilüfer Belediyespor-Beşiktaş Ayos maçıyla sona erecektir.

  • Ankara Valisi Şahin: Ankara'ya medeniyetlerin izlerini tekrar kazandırmamız lazım
    17 Mar Ankara Valisi Şahin: Ankara'ya medeniyetlerin izlerini tekrar kazandırmamız lazım

    Ankara Valisi Vasip Şahin, Başkent Ankara Meclisi Derneği tarafından düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada, Ankara'nın birçok medeniyetin izlerini taşıdığını ve bu izleri tekrar kazandırmaları gerektiğini belirtti. Şahin, herkesin Ankaralı olması ve şehri sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Bel-Pa Buz Pateni Spor Tesisi'ni hizmete açtı
    17 Mar Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Bel-Pa Buz Pateni Spor Tesisi'ni hizmete açtı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Bahçelievler'deki Bel-Pa Buz Pateni Spor Tesisi'nin tadilatını tamamlayarak hizmete açtı. Yavaş, tesisin Ankara'ya yeniden kazandırılmasının mutluluğunu dile getirirken, tesiste yapılacak protokolle gençlere ait olacağını belirtti. Açılışta şarkıcı Güliz Ayla da konser verdi.

  • Mansur Yavaş, şehit yakınları ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu
    17 Mar Mansur Yavaş, şehit yakınları ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şehit yakınları ve gaziler ile İftar Yemeği Programı'na katıldı. Yavaş, 'Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde ilk kez bizim dönemimizde Şehit yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü'nü kurarak sizlerin taleplerinizi doğrudan aldık' dedi.

  • Turgut Altınok, Trabzon Of Ağaçseven Derneği üyeleriyle iftarda buluştu
    17 Mar Turgut Altınok, Trabzon Of Ağaçseven Derneği üyeleriyle iftarda buluştu

    Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, köy tanışma ve yardımlaşma derneği olan Trabzon Of Ağaçseven Derneği üyeleriyle düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Altınok, konuşmasında yerel seçimlerin 31 Mart'ta yapılacağını hatırlatarak, Ankara'nın trafik ve ulaşım problemlerine dikkat çekti ve sosyal yardımların artırılacağını ve Ankara'nın dünya başkenti olacağını söyledi.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkez binasını hizmete açtı
    17 Mar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkez binasını hizmete açtı

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkez binasını hizmete açtı. Yavaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin haklarının ödenemeyeceğini belirtti ve derneğin şehit yakınları ve gazilere yardımcı olduğunu söyledi. Yavaş, gaziler için daha önce Hacı Bayram'da Gaziler Sosyal Tesisini hizmete sunduklarını da ifade etti.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi'nin açılışına katıldı
    17 Mar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi'nin açılışına katıldı

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gençlik Parkı'nda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi'nin açılışına katıldı. Yavaş, açılışta yaptığı konuşmada, gazilere ve ailelerine olan borçlarını ödeyemeyeceklerini ancak en azından rahat bir ortam sağlamak için çaba göstereceklerini belirtti.

  • 28 milyon 750 bin liralık kaçak tütün ele geçirildi
    17 Mar 28 milyon 750 bin liralık kaçak tütün ele geçirildi

    Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda, Ankara'nın Bala ilçesinde piyasa değeri 28 milyon 750 bin lira olan kaçak tütün ele geçirildi. Operasyon sonucunda H.S. ve N.K. hakkında adli işlemler başlatıldı.

  • Ankara'da 29 Ton Kaçak Tütün Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    17 Mar Ankara'da 29 Ton Kaçak Tütün Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara'nın Bala ilçesinde yapılan operasyonda, H.S. ve N.K'nin sürücülüğünü yaptığı tırlarda 29 ton kaçak tütün ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, bandrolsüz tütüne el konuldu ve şüpheliler gözaltına alındı.

  • Ankara'da 29 Ton Kaçak Tütün Ele Geçirildi
    17 Mar Ankara'da 29 Ton Kaçak Tütün Ele Geçirildi

    Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bala ilçesinde yapılan operasyonda, piyasa değeri 28 milyon 750 bin lira olan 29 ton kaçak tütün ele geçirildi. Operasyon sonucunda tütünlere el konulurken, şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İYİ Parti lideri Akşener, Keçiören esnafını ziyaret etti
    17 Mar İYİ Parti lideri Akşener, Keçiören esnafını ziyaret etti

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Keçiören ilçesinde yerel esnafı ziyaret etti. Akşener, esnafın dertlerini dinleyerek, Keçiören'de vatandaşların oyuna talip olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'deki eğitim sistemi ve emekli maaşları konularında açıklamalarda bulundu.

  • Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'tan açıklamalar
    17 Mar Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'tan açıklamalar

    Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının Ankara'ya ara sıra uğradığını ve cumhurbaşkanı yardımcılığı hevesi bittikten sonra aklına Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığının geldiğini söyledi. Altınok, seçimi kazanmaları halinde Keçiören'de kentsel dönüşümü başlatacaklarını ve ulaşımdaki sıkıntıları çözeceklerini belirtti. Ayrıca, emeklilere ve üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlanacağını ve sosyal desteklerin artırılacağını ifade etti.

  • Meral Akşener, Keçiören'de esnaf ziyareti gerçekleştirdi
    17 Mar Meral Akşener, Keçiören'de esnaf ziyareti gerçekleştirdi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Keçiören ilçesinde yerel esnafı ziyaret etti. Akşener, esnafın dertlerini dinleyerek, Keçiören'de vatandaşların oyuna talip olduğunu dile getirdi. Ayrıca, eğitim sistemi ve emekli maaşları konularında açıklamalarda bulundu.

  • Mansur Yavaş: İktidara yakın iş adamlarının vergileri silindi, vatandaşa gelince para yok
    17 Mar Mansur Yavaş: İktidara yakın iş adamlarının vergileri silindi, vatandaşa gelince para yok

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli ve CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin ile Karapürçek Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Yavaş, "İktidara yakın iş adamlarının vergileri silindi. Onlara gelince para var, vatandaşa gelince para yok. Böyle bir şey olur mu?" dedi.

  • A Milli Erkek Hentbol Takımı, Angola'yı 31-25 mağlup etti
    17 Mar A Milli Erkek Hentbol Takımı, Angola'yı 31-25 mağlup etti

    Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, A Milli Erkek Hentbol Takımı, Ankara'da oynanan ikinci hazırlık maçında Angola'yı 31-25 mağlup etti. İlk yarıyı geride kapatan milli takım, ikinci yarıda üstünlük sağlayarak galibiyete ulaştı. Daha önceki hazırlık maçında da Angola'yı 43-22 yenmişlerdi.

  • A Milli Erkek Hentbol Takımı Angola'yı 31-25 mağlup etti
    17 Mar A Milli Erkek Hentbol Takımı Angola'yı 31-25 mağlup etti

    A Milli Erkek Hentbol Takımı, Ankara'da Angola A Milli Takımı ile yaptığı hazırlık maçını 31-25 kazandı. İlk yarıyı geride kapatan Milli Takım, ikinci yarıda üstünlük sağlayarak galibiyete ulaştı. Daha önce oynanan ilk maçı da kazanan Türkiye, Angola karşısında başarılı bir performans sergiledi.

  • Göztepe, deplasmanda başarılı bir performans sergiliyor
    17 Mar Göztepe, deplasmanda başarılı bir performans sergiliyor

    Trendyol 1. Lig'de konuk ettiği Ankara Keçiörengücü ile golsüz berabere kalan Göztepe, iç sahada 14 maçta 27 puan toplarken, deplasmanda 13 müsabaka oynamasına rağmen 29 puanla daha başarılı bir performans sergiledi. Ligde 27. haftayı 56 puanla 2. sırada geçen Göztepe, lider Eyüpspor'un 8 puan gerisine düştü. Sarı-kırmızılı ekip, bu haftaki maçlarını tamamlayan Ahlatcı Çorum FK ve Kocaelispor'un 11'er puan önünde yer alıyor. İlk 2 takımın doğrun Süper Lig vizesi alacağı ligde Göztepe'nin diğer takipçileri Sakaryaspor, Bodrum FK ve Boluspor, 27. hafta maçlarına bugün çıkacak. Geride kalan 27 haftanın 14'ünü iç sahada, 13'ünü ise deplasmanda oynayan İzmir temsilcisi, iç sahada 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgiyle 27 puan topladı. Göztepe, ligin en başarılı ekibi konumundaki deplasman maçlarında ise 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle 29 puana ulaştı. Lige verilecek aradan sonra 3 Nisan Çarşamba günü Kocaelispor deplasmanında puan arayacak Göztepe, daha sonra sırasıyla Erzurumspor FK, Tuzlaspor (D), Bitexen Giresunspor (D), Gençlerbirliği, Eyüpspor (D) ve Bodrum FK ile karşılaşacak.

  • İzmir'deki Agrobay Seracılık İşçileri Ankara'ya Yürüyecek
    17 Mar İzmir'deki Agrobay Seracılık İşçileri Ankara'ya Yürüyecek

    İzmir'deki Agrobay Seracılık'ta çalışırken Tarım İşçileri Sendikası'na üye olduktan sonra işten çıkarılan işçiler, Ankara'ya yürüyerek çözüm talep edecek. Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, yaptığı açıklamada, direnişin yedinci ayında olduklarını ve bugüne kadar hiçbir sonuç alamadıklarını belirtti. İşçiler, seçimler öncesinde çözüm bulunmasını istiyor ve kararlılıkla yürüyüşe devam edeceklerini vurguluyor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı Düzenliyor
    17 Mar Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı Düzenliyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Kahramankazan Fethiye Mahallesi'nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek kırsal kalkınma projeleri hakkında bilgi verdi.

  • Ankara'nın rengarenk 'Gökkuşağı Tepeleri' ve Kuş Cenneti kendine hayran bırakıyor
    17 Mar Ankara'nın rengarenk 'Gökkuşağı Tepeleri' ve Kuş Cenneti kendine hayran bırakıyor

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan 'Kız Tepesi Tabiat Anıtı' ve Nallıhan Kuş Cenneti, görselliği ve renk cümbüşüyle ziyaretçilerini etkiliyor. Kız Tepesi Tabiat Anıtı'nın kırmızı, kahverengi, gri ve sarı tonlarına sahip toprak yapısı, doğa fotoğrafçıları ve kuş gözlemcileri için ideal bir ortam sunarken, gölün arkasında yer alan 10 milyon yıl önce oluşmuş renkli tepeler, göz kamaştırıcı bir manzara sunuyor.

  • MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı Başladı
    17 Mar MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı Başladı

    Milliyetçi Hareket Partisi'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Kurultayda Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu seçilecek. Ayrıca, MHP Lideri Devlet Bahçeli, 11. kez genel başkanlığa aday gösterilecek.

  • MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı Ankara'da başladı
    17 Mar MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı Ankara'da başladı

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Kurultayda Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçilecek. MHP Lideri Devlet Bahçeli, 11. kez genel başkanlığa aday gösterilecek.

  • Leylek Apartmanı sakinleri yuvaya erken döndü
    17 Mar Leylek Apartmanı sakinleri yuvaya erken döndü

    Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan 'Leylek Apartmanı'na mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle erken dönen leylekler, kuluçkaya yatmak için Nisan ayında yuvaya gelmiştir. Leyleklerin nisan ayında yumurtlaması ve mayıs ayında yavrularına kavuşması beklenmektedir.

  • Atatürk Cumhuriyet Kulesinin ışık şovu havadan görüntülendi
    17 Mar Atatürk Cumhuriyet Kulesinin ışık şovu havadan görüntülendi

    Cumhuriyetin 100'üncü yılını temsil edecek olan Atatürk Cumhuriyet Kulesi, 18 Mart'ta açılacak. Kulede sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, nikah salonu, seyir terası, restoran ve bilim merkezi gibi alanlar bulunacak. Açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek ve Sinan Akçıl konseriyle başlayacak. Kule, Ankara'nın dört bir yanını kuş bakışı izleme fırsatı sunacak.

  • Kızılcahamam'da Leylekler Erken Döndü
    17 Mar Kızılcahamam'da Leylekler Erken Döndü

    Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine her yıl Nisan ayında kuluçkaya yatmak için gelen leylekler, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle erken döndü. Leyleklerin konakladığı 'Leylek Apartmanı'na erken gelen leyleklerin nisan ayında yumurtlaması ve mayıs ayında yavrularına kavuşması bekleniyor.

  • Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin ışık şovu böyle görüntülendi
    17 Mar Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin ışık şovu böyle görüntülendi

    Cumhuriyetin 100'üncü yılı temsil edecek olan Atatürk Cumhuriyet Kulesi, 18 Mart günü açılacak. Kulede sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, nikah salonu, seyir terası, restoran ve bilim merkezi gibi alanlar bulunuyor. Açılış konseriyle başlayacak olan törene tüm Ankaralılar davetli.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    17 Mar Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Babaeski-Lüleburgaz kavşakları kesimi, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu, Selçuk-Ortaklar-Aydın yolunun belirli kesimleri, Osmaniye-Gaziantep yolunun belirli kesimleri, Tokat-Niksar yolunun belirli kesimleri, Çanakkale-Ezine-Ayvacık yolunun belirli kesimleri, Seydikemer-Söğüt yolunun belirli kesimleri, İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunun belirli kesimleri, Diyarbakır-Mardin yolunun belirli kesimleri ve Artvin-Erzurum yolunun belirli kesimlerinde yapılan çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

  • Özel, Turgut Altınok'un mal varlığıyla ilgili konuştu: Niye açıklamıyor demiştik, bakınca anladık
    17 Mar Özel, Turgut Altınok'un mal varlığıyla ilgili konuştu: Niye açıklamıyor demiştik, bakınca anladık

    CHP Genel Başkanlığı Özgür Özel, Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok'un mal varlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, "Gördüm. Dillere destan. 'Mülk Allah'ındır' diyordu ya. Bugüne kadar Allah biliyordu. Bugünden itibaren biz de biliyoruz. 'Allah Allah' dedim ben görünce. 'Niye söylemiyor acaba' demiştik. Turgut Bey'in mal varlığına bakınca anladık" ifadelerini kullandı.

  • Kırşehir'de yolcu otobüsü şarampole devrildi, 15 kişi yaralandı
    17 Mar Kırşehir'de yolcu otobüsü şarampole devrildi, 15 kişi yaralandı

    Ankara'dan Kayseri'ye giden bir yolcu otobüsü, Kırşehir'in Mucur ilçesi yakınlarında şarampole devrildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 15 kişi, Mucur ve Kırşehir'deki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Advertisement