Ankara'da "Adam Öldürmeye Teşebbüs" Davası - Son Dakika
Güncel

Ankara'da "Adam Öldürmeye Teşebbüs" Davası

Suriye uyruklu bir kişinin, para karşılığı beraber olduğu kadını öldürmeye ve parasıyla cep telefonunu gasp etmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 11 yıl 6 aydan 26 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

11.02.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye uyruklu bir kişinin, para karşılığı beraber olduğu kadını öldürmeye ve parasıyla cep telefonunu gasp etmeye teşebbüs suçundan yargılanmasına devam edildi.

İddianamede ismi "Muhammed Abdulkerim" olarak geçen sanık, gerçek isminin "Nazzal Fadıl Alnazzal" olduğunu ileri sürdü.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Muhammed Abdulkerim ve avukatı ile müşteki avukatı katıldı.

Sanığın önceki celse Türkçe bilmediği için tercüman aracılığıyla savunma yapacağını bildirmesi nedeniyle Arapça tercüman da duruşmada hazır edildi.

Ancak sanık, duruşmada Türkçe konuşmaya başladı ve bozuk Türkçesi ile savunmasını yaptı.

Sanık, savunmasında zaman zaman kaçak yollardan Türkiye'ye geldiğini, Suriye'deki evleri bombalandığından pasaportunu kaybettiğini söyledi.

Suriye'de mali durumunun iyi olduğunu, getirdiği paraları burada harcadığını ileri süren sanık, olaydan önce, 16 bin avro karşılığında Almanya'daki ağabeyinin yanına gitmek için Türkiye'ye geldiğini ifade etti.

Türkiye'de kadınlarla para karşılığı beraber olduğunu, Azerbaycan uyruklu R.A ile de internet aracılığıyla tanıştığını ileri süren sanık, olay gecesini anlattı.

Sahte para verdiğini söyleyen kadının, yüzüne sprey sıktığını, ardından da bıçağı kendisine salladığını iddia eden sanık, boğuşma sırasında, kadının elinden aldığı bıçağı rastgele savurduğunu söyledi.

Sanık, olay sırasında kendisinin de yaralandığını belirterek, müştekinin parası ve cep telefonunu almadığını öne sürdü.

Heyetin sorusu üzerine sanık, gerçek isminin "Nazzal Fadıl Alnazzal",  doğum tarihinin de 1982 değil 1988 olduğunu iddia etti.

Önceki celse neden Türkçe konuşmadığı sorusuna "Avukatım olmadığı için korktum. Ailemin avukat tutacağını düşünüyordum" yanıtını verdi.

Sanık, daha önce neden başka isim beyan ettiğinin sorulması üzerine "çekindiğini" söyledi.

Müşteki avukatı Ali Rıza Büyüktemiz'in " İstanbul'da sahte kimlikle yakalanmasına" ilişkin sorusu üzerine sanık, İstanbul'da bulduğu işte çalışmak için sahte kimlik kullandığını ifade etti.

Sanık, 2010'dan itibaren Reyhanlı ve Mardin'den birçok kez Türkiye'ye giriş-çıkış yaptığını belirtti.

Cezaevinde olduğunu bilmeyen ailesinin kendisini merak edeceklerini kaydeden sanık, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Mardin ve Reyhanlı'da valilik ve kaymakamlıktan, "Nazzal Fadıl Alnazzal" adlı birinin 2010'dan bu yana Türkiye'ye giriş-çıkış kaydı olup olmadığının sorulmasına, sanığın kimliğinin tespiti için fotoğraflarının çekilmesine karar verdi.

Heyet, cumhuriyet savcısının da talebi doğrultusunda sanığın tutukluluğunun devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

-İddianame

İddianamede sanığın, cinsel birliktelik için anlaştığı kadına sahte para verdiği, kadının bunu anlayarak, "Seni yolcu edeyim" demesi üzerine önce kadının boğazını kestiği ve bağırmasını engellemek için başına battaniye dolamaya çalıştığı, bu sırada kadını birçok yerinden bıçakladığı kaydediliyor.

Kadının boğazı ve vücudundaki kesikler nedeniyle hayati tehlike geçirdiği ifade edilen iddianamede, gürültüleri duyan komşuların ihbarıyla olay yerine gelen polisin sanığı, banyo penceresinden kaçmaya çalışırken yakaladığı bildiriliyor.

İddianamede, sanığın, kadının bin lirası ile cep telefonunu da aldığı kaydedilerek, "adam öldürmeye ve geceleyin silahla yağmaya teşebbüs" suçlarından 11 yıl 6 aydan 26 yıl 3 aya kadar hapsi isteniyor.

Sanık hakkında "parada sahtecilik" suçundan ayrı dava açıldığı öğrenildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da 'Adam Öldürmeye Teşebbüs' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement