Ankara'da Bin 96 Sosyal Konut Kura ile Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Bin 96 Sosyal Konut Kura ile Sahiplerini Buldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 81 ilde 650 binden fazla yeni konut yaptıklarını belirterek, “Hedefimiz 2023 yılında 6,5 milyon konutun dönüşümünü sağlamak” dedi.

27.05.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 81 ilde 650 binden fazla yeni konut yaptıklarını belirterek, "Hedefimiz 2023 yılında 6,5 milyon konutun dönüşümünü sağlamak" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın işbirliğinde gerçekleştirilen Ankara Sincan Temelli Sosyal Konut Projesi'ndeki hak sahipleri, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda kura çekilişi ile belirlendi. Kura törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da katıldı. Kura töreninin açılış konuşmasını yapan Bakan İslam, iktidara geldikleri süre içerisinde atılmamış adımları attıklarını ve gecekondu kavramına son verdiklerini söyledi. 12 yıl boyunca yaptıkları sosyal yardım ve hizmetleri anlatan Bakan İslam, "9 milyon 300 bin vatandaşımızın genel sağlık sigortasını biz ödüyoruz. 1 milyon 300 bin vatandaşımıza yaşlı ve engelli aylığı ödüyoruz. Muhtaç ve yoksul vatandaşlarımıza barınma ihtiyaçlarını karşılaması için bakanlığımız ve TOKİ Başkanlığı arasında 2009 yılında bir protokol imzalandı. 81 ilimizde 650 binden fazla yeni konuk yaptık. Kentsel dönüşüme teşvik uyguladık. Bu sayede sosyal sorumlulukları uygulamaya koyduk. Bu kapsamda TOKİ ile bugüne kadar 1 milyar 138 milyon kaynak ayırdık. Hedefimiz 2023 yılında 6,5 milyon konutun dönüşümünü sağlamak" ifadelerini kullandı.

Konut çıkma ihtimali olduğu için heyecanlı olduklarını söyleyen vatandaşlar ise, evlerine bir an önce kavuşmak için kura çekimini sabırsızlıkla beklediler. Konuşmasının ardından ilk kura çekimini Bakan İslam yaptı. Bakan İslam'ın yaptığı kura çekiminde ismi okunan Münevver Özatak, yıllardır ev sahibi olmayı beklediğini belirterek, mutlu olduğunu ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Bin 96 Sosyal Konut Kura ile Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement