Ankara'da 'Çankaya' Haftası - Son Dakika
Güncel

Ankara'da 'Çankaya' Haftası

Türkiye’nin 12. cumhurbaşkanı için adaylar bu hafta açıklanıyor.

30.06.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ankara'da bir otelde düzenlediği toplantı ile cumhurbaşkanı adayını açıkladı. ÖZETLE

AKP ve HDP adaylarını açıklayacak

İhsanoğlu Yozgat'a gidiyor

Meclis gündemi çözüm süreci

Adalet ve Kalkınma Partisi ise adayını; parti kurucuları, iktidarda olduğu süre boyunca milletvekilliği yapmış tüm isimler, il ve ilçe belediye başkanları, büyük kongre üyeleri, il başkanları, tüm parti organı üyeleri ve bakanların katılacağı bir toplantı ile ilan edecek. Salı günü saat 11.30'da ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek toplantıya 4 bin kişi davet edildi. Adaylık ilanını 250 basın mensubunun izlemesi öngörülüyor. AKP, cumhurbaşkanı adayını açıkladıktan sonra da genişletilmiş il başkanları toplantısı yapacak.

İhsanoğlu memleketinden başlayacak

Muhalefet partileri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 'çatı aday' olarak tanımlayarak aday gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu, pazartesi günü Anıtkabir ziyaretinin ardından, AK Parti'nin adayının açıklandığı sıralarda memleketi Yozgat'ta olacak. Kampanyasını mitingler yerine daha çok salon toplantılarıyla yürütmesi beklenen İhsanoğlu, çarşamba günü de Hacıbektaş'a gidecek. Alevilerin adaylığına soğuk baktığı bilinen İhsanoğlu'nun Aleviler için önemli olan Hacıbektaş'ı ziyareti dikkat çekiyor.

CHP'den 109 milletvekilinin imzasıyla aday gösterilen İhsanoğlu'na karşı çıkan CHP'li 21 milletvekilinin de tavrı bu hafta netleşecek. Bu grubun adayı olarak Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın adı zikredilse de, grup içinde bu konuda tam mutabakat yok.

Meclis'in gündemi çözüm süreci

Çalışma süresini 25 Temmuz'a kadar uzatan Meclis'inse bu hafta gündeminde çözüm sürecine yasal zemin sağlayan altı maddelik tasarı var. "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı" çarşamba günü Meclis İçişleri Komisyonu'nda görüşülecek. Çözüm sürecini yürüten isimlere dokunulmazlık getiren, silah bırakan örgüt mensuplarının eve dönüşleri ve sosyal yaşama uyumları için tedbirler alınmasını öngören tasarıya HDP destek veriyor. CHP'nin özellikle 'dokunulmazlık' maddesiyle ilgili çekincesi var. Bu maddenin yeni 'faili meçhullere' yol açabileceğini belirten CHP, sürecin yasal bir zemini olması gerektiğiniyse daha önce belirtmişti. MHP ise tasarıya karşı çıkıyor.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Ankara'da 'Çankaya' Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement