Ankara'da Çankırı Tanıtım Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Çankırı Tanıtım Günleri Başladı

Ankara\'da Çankırı Tanıtım Günleri Başladı

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Ankara Çankırılılar Vakfı ve Dernekler Federasyonu işbirliği ile Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 4 gün devam edecek, 'Yarenler Diyarı' Çankırı'nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı '2'nci Çankırı Tanıtım Günleri' Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

27.05.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Ankara Çankırılılar Vakfı ve Dernekler Federasyonu işbirliği ile Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 4 gün devam edecek, 'Yarenler Diyarı' Çankırı'nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı '2'nci Çankırı Tanıtım Günleri' Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Açılışa TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz'in yanı sıra çok sayıda milletvekili, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcıları Zafer Engin ve Fatih Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem Can, Ankara Çankırılılar Vakfı Genel Başkanı Recep Şahin, İstanbul Çankırılar Vakfı Başkanı Sami Soydal, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇANKIRI, ANADOLU'NUN ÖZEL BİR KENTİ

İlki 2013 yılında gerçekleştirilen Çankırı Tanıtım Günleri Ankara ayağının ikincisi yoğun ilgiyle devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mehter Takımı'nın gösteriside bulunduğu açılışta, Çankırı Ahi Yaran Meclisi, Çankırı Karatekin Üniversitesi geçmişten günümüze Türk giysileri ve Kurşunlu İlçesi halk oyunları ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç yaptığı konuşmada, "Çankırı Türkiye'nin kara kutusudur. Çankırı'mız Anadolu'nun özel bir kentidir. Çankırı geçmişte de vardı, Kurtuluş Savaşı'nda da vardı. Bugün de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da vatanın birliği için var. Çankırı üzerindeki brandayı yırtıyor. Çankırı tanınmayı ve tanıtılmayı en fazla hisseden ildir" dedi.

Vali Vahdettin Özcan da konuşmasında, "Kaya tuzunun başkenti, Yaranlar Diyarı Çankırı'mıza gönül veren değerli hemşerilerimizin el ele vererek büyük bir özveriyle hazırladığı, kültürel ve sanatsal değerlerimizin en güzel şekilde sergileneceği Çankırı Tanıtım Günleri etkinliğimize katılanlara teşekkür ediyoruz. Çankırı'mızın en önemli kültürel özelliği, Yaran geleneğinin yüzyıllardır yaşatılıyor olması. Yaran sözcüğünün dost, arkadaş, yoldaş, hoş sohbet anlamlarını taşıdığını her platformda dile getiriyoruz. Bu önemli kültürü sonsuza dek canlı tutmak adına büyük çaba sarf eden Çankırılı hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Çankırı Tanıtım Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement