CHP'den Ankara İçin 55 Aday Adayı - Son Dakika
Politika

CHP'den Ankara İçin 55 Aday Adayı

CHP\'den Ankara İçin 55 Aday Adayı

CHP'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 4 isim başvuruda bulunurken, merkez ilçelerde ise 51 başvuru yapıldı.

11.10.2013 11:32  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şu ana kadar 4 isim başvuruda bulurken, merkez ilçelerde ise 51 başvuru yapıldı.

CHP'de parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda aday adayı başvuruları 2 Eylül'de tamamlandı. Kamuda çalışanlar ve parti genel merkezine yapılacak başvurular için takvim işlerken, CHP Ankara'da büyükşehir için 4, merkez ilçeler için de 51 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isimler arasında.

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç da belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan isimlerden. Geçmiş dönemlerde Çankaya'dan aday olan Murat Gütoklusu ile emekli Prof. Tabip Albay Servet Harputluoğlu da aday adaylığı başvurusu yaptı.

Büyükşehir belediye başkanlığı için adı anılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise bir süre önce kendisine yöneltilen bu soruya, "Benim böyle bir taleple ortaya çıkmışlığım yok. Ben görev adamıyım. Hiçbir görevden kaçmam" yanıtını vermişti.

Türkiye'nin en büyük ilçelerinden ve CHP için önemli seçim bölgelerinden biri olan Çankaya ilçesinde belediye başkanlığı için aralarında mevcut başkan ile milletvekillerinin de yer aldığı 28 aday adayı başvuruda bulundu.

CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat, eski Ardahan milletvekili ve ses sanatçısı CHP Parti Meclisi üyesi Faruk Demir, PM üyesi Ekrem Kerem Oktay, ilçede geçmiş iki dönemde belediye başkanlığı yapan Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen başvuruda bulunan aday adayları arasında. İlçede 334 kişi de belediye meclis üyeliği başvurusu yaptı.

Etimesgut İlçe Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunan aday adayı sayısı ise 7.

İlçe başkanlığından istifa ederek aday adayı olduğunu açıklayan Mehmet Yula'nın yanı sıra Hüsrev Özkara, Ahmet Doğan, Türkan Tan, Ergin Batur, Zafer Yeşilgül ve Taylan Çamkerten de aday adayı oldu. İlçede belediye meclis üyeliği için ise 56 başvuru gerçekleşti.

- Fethi Yaşar yeniden aday adayı

Yenimahalle ilçesinde ise halen belediye başkanlığı görevini sürdüren Fethi Yaşar'ın yanı sıra 4 isim daha aday adaylığı başvurusu yaptı.

İlçede belediye başkanlığı için Erhan Ulugöl, İbrahim Aksöz, Bilal Yılmaz ve Servet Ünsal aday adaylığını açıkladı. Yenimahalle'de 203 kişi de  belediye meclis üyeliği için başvurdu.

CHP'de Keçiören belediye başkanlığı için Erol Tosun, Bülent Gündoğan, Durak Karabulut ve Zafer Çıldır'ın yer aldığı 4 isim aday adaylığına başvuruda bulundu.

Sincan'da başvuru yok, Pursaklar'da tek aday adayı

Partide Mamak belediye başkanlığı için başvuruda bulunanların sayısı ise 6. İlçede Cem Saklavcı, Hüseyin Bayındır, Durali Bozkurt, Mehmet Şahin, Coşkun Torun ve Selahattin Öcal belediye başkanlığı için aday adayı olanlar. Mamak'ta 138 isim de belediye meclis üyeliği için başvurdu.

CHP'nin Pursaklar ilçesinde ise şu an için tek aday adayı bulunuyor. Burada belediye başkanlığı için emekli memur olan Hüsniye Erdoğan başvuru yaptı.

Sincan ilçesinde ise belediye başkanlığı için aday adayı başvurusu olmadı. Bu ilçede belediye meclis üyeliği için 7 kişi müracat yaptı.

Büyükşehir ve ilçelerde belediye meclis üyeliği için yapılan başvuru sayısının ise 900 civarında olduğu bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den Ankara İçin 55 Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement