Ankara'da Hasta Yakınlarının Doktora Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Hasta Yakınlarının Doktora Saldırısı

Sağlık Bakanlığından, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bir doktorun hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasına ilişkin, "Şiddet kimden gelir ise gelsin haklı bir gerekçesi olamaz. Hele hele görevi başındaki bir doktorumuza yönelik şiddet asla kabul edilemez.

02.12.2016 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığından, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bir doktorun hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasına ilişkin, "Şiddet kimden gelir ise gelsin haklı bir gerekçesi olamaz. Hele hele görevi başındaki bir doktorumuza yönelik şiddet asla kabul edilemez. Bu elim saldırıyı kınıyor, Bakanlık olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." değerlendirilmesinde bulunuldu.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir'in hasta asansöründe 4 hasta yakınının saldırısına uğradığı belirtildi.

Kafasından ve dizinden yaralandığı bildirilen Hasdemir'in, kafatası ve dizindeki kırıklar nedeniyle, acil ameliyata alındığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Şiddet kimden gelir ise gelsin haklı bir gerekçesi olamaz. Hele hele görevi başındaki bir doktorumuza yönelik şiddet asla kabul edilemez. Bu elim saldırıyı kınıyor, Bakanlık olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Adli makamlara intikal eden olayın Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından dikkatle takip edildiği vurgulanan açıklamada, Bakan Akdağ'ın "şiddete uğrayan sağlık çalışanlarına yönelik hukuki destek sağlanması" yönündeki talimatıyla gereken işlemin yapıldığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Hasta Yakınlarının Doktora Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement