Ankara'da Havaş'a Çekicili Engel - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Havaş'a Çekicili Engel

Ankara\'da Havaş\'a Çekicili Engel

Esenboğa Havalimanı'na yolcu taşıyan HAVAŞ istasyonuna sabah saatlerinde gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler şirkete ait araçların taşımacılık yapmasına izin vermedi.

25.09.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenboğa Havalimanı'na yolcu taşıyan HAVAŞ istasyonuna sabah saatlerinde gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler şirkete ait araçların taşımacılık yapmasına izin vermedi. Otobüslerin istasyondan çıkışı belediyeye ait çekiciler tarafından engellendi. Durumdan habersiz HAVAŞ istasyonuna gelen vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. Uygulamaya tepki gösteren HAVAŞ yetkilileri 'Uzun yıllardır yaptığımız gibi elimizdeki ruhsatlarla çalışmaya devam ettiğimizde bizi durdurdular. Yeni çıkan yasa gereği ya da ruhsatlardaki eksikliklerden dolayı eksik evrak bildirimi yapmadılar. -Bu kararı nasıl aldınız' Bize herhangi bir belge verin- dediğimizde ise 'Böyle bir evrak veremeyiz' dediler. Bize herhangi bir bildirim yapılmadı. Uçağını kaçıranlar var, mağdur olanlar var" dediler. BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİ: TAŞIMACILIĞI BELKO AİR YAPACAK

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise HAVAŞ'ın yolcu taşımak için izin belgesi bulunmadığını öne sürerek 5216 sayılı yasaya göre şehir içi yolcu taşımacılığında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin karar verdiğini aktardı. Yetkililer, "Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıktı ve BELKO-AİR ihaleyi aldı. Havaalanına yolcu taşımacılığını BELKO AİR yapacak. Yolcu taşımaya devam ederlerse de izin belgeleri olmadığı için para cezası uygulanacak" açıklamasını yaptı.

GÖRÜNTÜ: İstasyonda ki araçlardan görüntü

Vatandaşlardan görüntü

İstasyondan görüntü

Genel ve detay görüntüler

HABER: TAHSİN GÜNER KAMERA: MUHAMMET BAYRAM/ ANKARA - ( DHA )

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Havaş'a Çekicili Engel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement