Ankara'da Hayvancılığa Yapılan Yatırımlar Umut Vaad Ediyor - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Hayvancılığa Yapılan Yatırımlar Umut Vaad Ediyor

Hayvancılığa yapılan yatırımla Ankara, hayvansal üretimde merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

10.04.2014 10:14  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvancılığa yapılan yatırımla Ankara, hayvansal üretimde merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Özellikle 2013 yılından itibaren hayvancılık projelerine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nca destek verilmesiyle hayvancılık sektörüne yapılan yatırımlar giderek artıyor.

Ankara'da, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü son üç yılda 268 hayvancılık projesine onay verdi. TÜİK'in açıkladığı rakamlar da Ankara'da hayvancılıktaki bu gelişmeyi destekler nitelikte. Bu verilere göre, Ankara'da hayvancılığa yapılan yatırımlar ve hayvan sayıları her yıl artış gösteriyor.

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, son üç yılda 268 büyük çaplı hayvancılık işletmesinin kurulmasına onay verdiklerini belirterek, kurulan bu işletmelerin 152'sinin kanatlı, 94'ünün büyükbaş, 22'sinin küçükbaş hayvancılığa yönelik olduğunu söyledi. Yeni kurulan işletmelerin büyük çaplı işletmeler olduğunun altını çizen Temel, işletme kapasiteleri hakkında şöyle bilgi verdi: "Son üç yılda ilimizde kurulan büyük çaplı işletmeler toplamda 10 bin 423 baş süt sığırı, 13 bin 859 baş besi sığırı, 12 bin 490 küçükbaş ve 10 milyonluk kanatlı hayvan kapasitesine sahip. Her geçen yıl hayvancılığa yapılan yatırım ve artan hayvan sayısıyla Ankara, hayvancılıkta lider il olma yolunda hızla ilerliyor."

Kurulan işletmeleri ilçe bazında da değerlendiren Muhsin Temel, hayvancılığa en çok yatırımın Polatlı'da yapıldığını, bu ilçede üç yılda 80 büyük çaplı tavukçuluk işletmesi kurulduğunu ve bu işletmelerdeki toplam kapasitenin 4 milyon olduğunu söyledi. Polatlı'da ayrıca 30 büyükbaş işletmesi kurulduğunu kaydeden Temel, sözlerine şöyle devam etti: "Polatlı'da kurulan 30 büyükbaş işletmesi, 10 bin 500 baş kapasiteli. Büyükbaş hayvancılıkta bir diğer önemli ilçemiz Çubuk'ta ise toplam kapasitesi 4 bin 38 baş olan 17 işletmenin projesini onayladık. Ankara'nın tüm ilçelerinin küçükbaş hayvancılık için uygun olması nedeniyle küçükbaş hayvancılık yatırımları tüm ilçelerimizde eşit dağılım gösteriyor."

Ankara'da hayvancılığa yapılan yatırımların gelecek için umut vaad ettiğini vurgulayan Temel, Ankaralıların dünyanın vazgeçilemeyecek tek sektörü olan tarım ve hayvancılığın öneminin bilinci içerisinde hareket etmelerinden memnuniyet duyduklarını ve bu yatırımların artarak devam edeceğine inandıklarını sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara'da Hayvancılığa Yapılan Yatırımlar Umut Vaad Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement