Ankara'da İnovasyon Kırsala Taşınıyor - Son Dakika
Yerel

Ankara'da İnovasyon Kırsala Taşınıyor

Macaristan Merkez Orta Tuna Bölgesi İnovasyon Ajansının ortak olarak yer aldığı ’Ankara’da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz’ Projesi, politika yapıcılara yönelik inovasyon eğitimiyle devam ediyor.

02.05.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan Merkez Orta Tuna Bölgesi İnovasyon Ajansının ortak olarak yer aldığı 'Ankara'da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz' Projesi, politika yapıcılara yönelik inovasyon eğitimiyle devam ediyor.

Ankara'da geri kalmış alt bölgeleri inovasyonla buluşturma projesinin politika yapıcılara yönelik olan ikinci eğitim programı, Akyurt, Haymana ve Kızılcahamam ilçeleriyle devam edecek.

Projenin temel amacı, Ankara'nın kırsal ilçelerinde politika yapıcıların ve yerel aktörlerin inovasyon politikaları konusunda kapasitelerini ve farkındalıklarını artırmak.

Nisan ayı içerisinde Ankara Kalkınma Ajansı, Ekonomi Bakanlığı ve Türk Patent Enstitüsünden katılan eğitimciler tarafından gerçekleştirilen farkındalık eğitimlerinden Beypazarı, Çubuk, Kızılcahamam, Nallıhan ve Polatlı ilçelerinden toplam 350 kişi faydalandı.

HEDEF KİTLE ÇİFTÇİLER

2-3 Mayıs 2016 tarihlerinde Akyurt ilçesinde gerçekleşecek olan ikinci eğitimin konusu tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizm sektörlerinde inovasyona dayalı politika eğitimi olarak belirlendi. Eğitimin hedef kitlesi kamu kurum ve kuruluşlarındaki politika yapıcılar ile sivil toplum örgütü temsilcileri.

Macaristan Merkez Orta Tuna Bölgesel İnovasyon Ajansından Politika Geliştirme ve İnovasyon Uzmanı György Fekete ve Kırsal Kalkınma Uzmanı Erika Tóth tarafından gerçekleştirilecek olan eğitim iki gün sürecek. Eğitimlerin ardından, Beypazarı, Kazan ve Polatlı ilçelerinde uygulayıcılara yönelik uygulamalı inovasyon eğitimi gerçekleştirilecek. Bu eğitimlerin hedef kitlesini çiftçiler, tarıma dayalı sanayi işletmeleri ile turizm işletmeleri oluşturuyor.

Ankara'da İnovasyonu Kırsala Taşıyoruz Projesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara'da İnovasyon Kırsala Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement