Ankara'da İnovasyonu Kırsal Alanlara Taşıyoruz' Projesi Bilgilendirme Toplantıları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Ankara'da İnovasyonu Kırsal Alanlara Taşıyoruz' Projesi Bilgilendirme Toplantıları Tamamlandı

“Ankara’da İnovasyonu Kırsal Alanlara Taşıyoruz” projesi farkındalık eğitimleri Polatlı ilçesi ile tamamlandı.

05.04.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ankara'da İnovasyonu Kırsal Alanlara Taşıyoruz" projesi farkındalık eğitimleri Polatlı ilçesi ile tamamlandı.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Sivil Toplum Diyaloğu IV" kapsamında desteklenen proje ile kırsalda yenilikçi yaklaşımların yaygınlaştırılması hedefleniyor. Projenin ilk basamağı olan farkındalık eğitimleri, Beypazarı, Çubuk, Kızılcahamam, Nallıhan ve Polatlı'da yapıldı.

Polatlı programında, Proje Koordinatörü olan Ankara Kalkınma Ajansı uzmanı Dr. Coşkun Şerefoğlu projenin özetini aktardı. Daha sonra Ankara Kalkınma Ajansı uzmanlarından Aytül Güngör tarafından inovasyon konulu bir sunum gerçekleştirildi. İnovasyon konulu sunumunun ardından Türk Patent Enstitüsü uzmanlarından Hakan Bayram tarafından "Sınai Mülkiyet Hakları ve Patent İşlem Süreçleri" anlatıldı.

İkinci oturumda ise, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Tayfun Gülle tarafından Ekonomi Bakanlığı'nın ihracatçılarımıza sunduğu hizmetleri anlatan bir sunum yapıldı, sonrasında ise Ankara Kalkınma Ajansı uzmanı Gökhan Yalçın tarafından 'Kırsalda İnovasyon' konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Farkındalık eğitimlerinin ardından program; tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizm sektörlerinde inovasyona dayalı politika eğitimleri ile devam edecek. Bu eğitimlerin Mayıs ayında yapılması hedeflenirken aynı dönemde uygulamalı eğitimlerin de başlaması planlanıyor. Uygulamaların tamamlanmasından sonra projenin en önemli etkinliği olan "Kırsal Alanlarla İnovasyon Yol Haritası" hazırlanacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara'da İnovasyonu Kırsal Alanlara Taşıyoruz' Projesi Bilgilendirme Toplantıları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement