Ankara'da Katliam Gibi Kaza: 12 Ölü (3) - Yeniden - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Katliam Gibi Kaza: 12 Ölü (3) - Yeniden

Ankara Dikimevi'nde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otobüs durağa daldı.

01.10.2015 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Dikimevi'nde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otobüs durağa daldı. Kaldırımdan metrelerce ilerleyen otobüs çok sayıda yayayı altına aldı. Kazada, 12 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.

Çankaya Cebeci Cemal Gürsel Caddesi üzerinde Dikimevi'nden Kurtuluş yönüne ilerleyen E.A. yönetimindeki 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, bir anda kontrolden çıkıp, yoldan çıktı. Kaldırımda ilerleyip, altına durakta bekleyen yolcuları ve yayaları alan otobüs park halindeki araçlara çarparak metreler sonra durdu. Çevrede büyük panik yaşandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler otobüs altında kalan ve çevrede bulunan yaralılara müdahale etti. Otobüs altında bulunan ceset ve yaralılara güçlükle ulaşıldı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından çevre hastanelere kaldırıldı.

Kazanın ardından polis ekipleri geniş bir alana emniyet şeridi çekerek, meraklı vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Cemal Gürsel Caddesi çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından otobüsün etrafı brandayla kapatıldı. Bazı milletvekilleri ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

ŞOFÖR: OTOBÜS BİRDEN HIZLANDI

Kazanın ardından ilk tedavi yapılan otobüs sürücüsü E.A., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyett ki ilk ifadesinde E.A.'nın, yolda kaza olduğu için durduğunu belirterek, "Öndeki kazadan dolayı durdum. Kapıları açıp yolcuları indirdim. Kendim de araçtan indim. Bu sırada araç çalışır vaziyette ve viteste. Arkadaki araçlar tepki gösterince otobüsü yanaştırmak için tekrar binip el frenini çektim. Otobüs viteste olduğu için birden hızlandı" dediği, 'ambiance' denilen sistemden dolayı viteste olduğu için frenin de tutmadığını söylediği öğrenildi.

Uzun uğraşlar sonucu otobüsün altından çıkarılan cansız bedenler yapılan incelemelerin ardından kaza yerine gelen cenaze araçları ile Ankara Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

Hayatını kaybeden vatandaşların kimliklerin tespit edilmesi için çalışmalarının ve kazayla ilgili çok yönlü araştırmanın sürdüğü kaydedildi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Katliam Gibi Kaza: 12 Ölü (3) - Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement