Ankara'da Kuduz ile Mücadele... - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Kuduz ile Mücadele...

Ankara'nın Polatlı, Haymana Beypazarı ve Gölbaşı ilçelerinde yaygın olarak görülen kuduz vakalarıyla mücadele için sürek tilki avı gerçekleştirilecek.

29.05.2012 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Polatlı, Haymana Beypazarı ve Gölbaşı ilçelerinde yaygın olarak görülen kuduz vakalarıyla mücadele için sürek tilki avı gerçekleştirilecek.

Ankara İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, Polatlı Ziraat odasında basın mensuplarının kuduz vakalarına ilişkin sorularını yanıtlarken, Polatlı'nın Gümüşyaka, Basri, Tüfekçioğlu, Özyurt, Avdanlı, Yenimehmetli köyleri ile Haymana, Beypazarı, Gölbaşı ilçelerinde kuduz vakaları görüldüğünü ve bu merkezlerde kuduzu yayan tilkilerin sürek avıyla yok edileceğini söyledi.

Muhsin Temel, "Ankara'da yayılmaya etkin olan tek hayvan tilkiler. Özellikle kuduz hastalığının çıktığı ilçelerde tilkilere yönelik sürek avı tertip edilmesi ve bunun kaymakamın organizasyonunda gerçekleştirilmesi hususunda Orman ve Su işleri Bakanlığı'ndan ilk defa izin aldık. Çünkü yaban hayatıyla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı kolay kolay izin vermiyor. Kuduz hadisesi nedeniyle izin alındı" dedi.

Sürek avının ne şekilde yapılacağına ilişkin kriterlerin de belirlendiğini anlatan Temel, şunları söyledi:

"Şuanda Polatlı ilçemizde 8 köyde vakamız var ama çok şükür insanlarda bir sıkıntımız yok. Zaten bunların yüzde 90'ı tilkiden kaynaklanan hadiseler, çünkü tilki ferdi yaşayan müstakil yaşayan ve her tarafı gezen hayvanlardır. Gezdiği yerlerde temas sağladığı köpeklerle, kedilerle veya diğer hayvanlarla bunu yayabiliyorlar.

Yaban hayatından kaynaklanan kuduzla ilgili olarak biz, ivedilikle ilçelerde hayvan sağlık zabıtası komisyonlarını toplayarak 5996 sayılı yasa gereğince, kuduzla mücadelede yapılaması gerekenleri öncelikle belirlediler. O bölgelerimizdeki tüm hayvanlarımız, kuduz hastalığının tespit edildiği idari sınır içerisinde olan köylerdeki büyük ve küçük başlar da dahil olmak üzere aşılandı, kedi, köpeklerde aşılandı tümü. Hatta şuana kadar Ankara ilinde 20 binin üzerinde hayvanın aşılaması gerçekleştirildi.

İl Tarim Müdürü Muhsin Temel, Zoonoz hastalık olan Brusella ile de mücadele ettiklerini dile getirdi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'da Kuduz ile Mücadele... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement