Ankara'da Kurban Bayramı Hazırlıkları - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Kurban Bayramı Hazırlıkları

Başkent'te Kurban Bayramı hazırlıkları başladı.

27.08.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent'te Kurban Bayramı hazırlıkları başladı.

Ankara'nın en büyük hayvan pazarı olan Yenimahalle semtindeki Yakacık'ta pazar yerinin asfaltlanması, kesim yerlerinin belirlenmesi ve kurbanlıkların bekleyeceği çadırların kurulması çalışmaları sürüyor.

Bazı satıcılar, küçükbaş hayvanlarını kesim alanı etrafındaki çadırlarda bekletirken, belediye kesim alanına giriş tarihini 7 Eylül olarak açıklandı.

Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı İshak Yardımcıel'in verdiği bilgiye göre, Yakacık'taki kesim alanına yaklaşık 11 bin büyükbaş, 7 bin de küçükbaş olmak üzere 18 bin kurbanlık getirilecek.

Kesim alanında 2 otomatik hayvan kesme makinesi bulunacak. Kesim alanında hiçbir eksiklik bulunmadığını belirten Yardımcıel, "Bu kesim makinelerinin her biri günlük 250 hayvan kesebiliyor, 8 de normal kesim makinesi var. Onlar da günlük 100 hayvan kesme kapasitesine sahip" dedi.

Hayvanlar veteriner kontrolleri kapsamında kesim alanına alınacak

Yardımcıel, hayvanların veteriner kontrolleri kapsamında kesim alanına alınacağını söyledi, "Kurban Bayramı boyunca belediyenin dezenfekte ekipleri çalışacak, kaçan hayvanları yakalamak için belediyeye ait bir hayvan yakalama ekibi de hizmet sunacak" ifadelerini kullandı.

Yardımcıel'in verdiği bilgiye göre Yakacık'taki hayvan pazarında karmaşanın yaşanmaması için çadır bölgesinde ve kesim alanında tabelalar yerleştirilecek ve numaralandırmalar yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'da Kurban Bayramı Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement