Ankara'da Melih Gökçek'in Rakibi Yok - Son Dakika
Politika

Ankara'da Melih Gökçek'in Rakibi Yok

Ankara\'da Melih Gökçek\'in Rakibi Yok

Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Melih Gökçek'in adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. MHP ve CHP ise henüz Gökçek'in karşısına aday belirlemedi.

03.08.2013 10:26  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, 2014'te yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda. Partiler adaylarını henüz açıklamadığı için her gün bir seçim senaryosuyla karşı karşıya kalıyoruz. İstanbul, İzmir ve Ankara ise en çok merak edilen iller.

Radikal'den Ömer Şahin de Ankara'da yerel seçim yarışıyla ilgili bir yazı kaleme aldı ve Ankara'daki son durumu özetledi. Buna göre, Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı 20 yıldır bu koltukta oturan Melih Gökçek'e endekslenmiş durumda. AK Parti'nin adayı eskisi kadar merak konusu değil. Çünkü, Gezi olaylarında gösterdiği 'performans'ın ardından Gökçek'in adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Ankara'da merak konusu olan CHP ve MHP'nin adaylarının kimler olacağı. CHP-MHP tabanının yöneleceği toparlayıcı, sihirli bir isim bulunamazsa 'Forever Gökçek' denilebilir.

İşte Ankara'nın seçim senaryosu:

AK PARTİ - GÖKÇEK, KENDİ REKORUNU KIRMA PEŞİNDE

Melih Gökçek, kimsenin üst üste 2 kez seçilemediği Ankara'da şimdi 5'inci kez seçilerek kendi rekorunu kırma peşinde. Bir önceki dönem parti içinde Gökçek'in adaylığı sancılı olmuştu. Son anda aday gösterilen Gökçek'in yüzde 38 oyla parti oylarının altında kalması 'pirus zaferi' olarak görülmüştü. Gökçek, Gezi olaylarına karşı Twitter üzerinden takındığı 'cengâver' tavırla AK Partililerin gözdesi olmayı yeniden başardı. Gökçek'in adaylığı konusunda neredeyse şüphe kalmadı. Gökçek'i küstüren bir AK Parti'nin Ankara'yı kaybedeceği görüşü belleklere yerleşti. Gökçek'in yüzde 10 civarında özel oyu olduğu tahmin ediliyor. AK Parti'de Gökçek'i kesebilecek tek isim olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan gösteriliyor. İsmi bu günlerde İstanbul için de geçen Babacan ise adaylığa isteksiz.

CHP - KILIÇDAROĞLU, FARKLI BİR PROJE PEŞİNDE

Ankara Belediye seçimleri yıllarca Gökçek-Karayalçın düellosuna dönüşmüştü. Gökçek'e 3 kez yenilen Murat Karayalçın'ın yeniden aday olması beklenmiyor. CHP 'de 'ulusalcı' kanadın güçlü ismi Emine Ülker Tarhan'ın adı sıkça geçiyor. Levent Gök'ün istekli olduğu da biliniyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise kazanma odaklı farklı bir proje peşinde. Gökçek'in en zayıf olduğu son seçimde 7 puan fark yiyen CHP 'sağ'dan oy alabilecek aday arıyor. Akla gelen ilk isim 2009'da MHP adayı olan Mansur Yavaş. Gökçek'i koltuğundan edecek ilk formül olarak Yavaş düşünülmüştü. MHP'nin geleceğinde kendisine önemli misyonlar yakıştırılan Yavaş, CHP etiketine soğuk bakınca kapılar kapandı. DYP kökenli Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ile Yenimahalle'de başarılı bir grafik çizen Belediye Başkanı Fethi Yaşar aranan profile uyan isimler arasında.

MHP - ANKARA'DA ANAHTAR PARTİ

MHP, Ankara'da anahtar parti. Yüzde 15 garanti oyu bulunuyor. 2009'daki adayı Mansur Yavaş, seçimin 'kazanan' kaybedeni olmuştu. Her kesimden aldığı oyla yüzde 27'ye ulaşan Yavaş'ın şu anda kendisine şans bulamayacağı tek yer ise kendi partisi. MHP lideri Devlet Bahçeli, kendi alternatifi olarak da görülen Yavaş için "İlgi alanımızdan çıkmış şahsiyet" dedi. Yavaş, Büyükşehir ve Çankaya adaylığı için isminin geçtiği CHP ile AK Parti'ye geçmeyeceğini açıkladı. Partiye dönen Turgut Altınok'un Keçiören Belediye Başkan adayı olması beklenen MHP'nin Ankara Büyükşehir için favori ismi Gazi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan.

BDP - İDDİALI DEĞİL

Ankara'da oy oranları düşük düzeyde kalan BDP, SP, DSP, BBP, İP, DP gibi partilerin ise genel olarak pek sesi çıkmıyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Ankara'da Melih Gökçek'in Rakibi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement