Ankara'da Öğrenciler ve Velileri Okullarının Kapatılmaması İçin Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Öğrenciler ve Velileri Okullarının Kapatılmaması İçin Eylem Yaptı

Ankara'da okullarının ilkokul bölümünün başka bir okula taşınmasını istemeyen öğrenciler ve velileri okul önünde eylem yaptı.

28.05.2014 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da okullarının ilkokul bölümünün başka bir okula taşınmasını istemeyen öğrenciler ve velileri okul önünde eylem yaptı.

Etimesgut Eryaman mahallesi 347. Sokak'ta bulunan Samiye Naim Eğitim Vakfı İlkokulu ve ortaokulunda, ilkokul bölümünün kapatılacağı ve sadece ortaokul olarak öğrenime devam edeceğini belirten veliler bu duruma tepki gösterdi.

Okul bahçesinde bir araya gelen öğrenciler ve veliler "Mezun et, yola devam et, ilçemizde okumak istiyoruz, okuluma dokunma yorulduk, vali bey duy sesimizi, hakkımızı istiyoruz" yazılı pankartlar taşayarak bu duruma tepki gösterdi.

"HUKUKİ VE MANEVİ HESABINI KİM, NASIL VERECEK?"

Öğrenci velileri adına açıklama yapan okul aile birliği üyesi Neslihan Avşar, ilkokulun taşınmasının, kaliteli bir eğitime katkı sağlamaktan çok birden fazla problemleri de beraberinde getireceği kanısında olduklarını belirtirek, "İlkokula gidebilmek için en az iki ana caddenin geçilmesi gerekmektedir. İlkokul öğrencilerinin tek başlarına bu caddeleri geçmesi mümkün değildir. Allah korusun, yarın bir tek çocuğumuzun trafik kazasına maruz kalması halinde bunun hukuki ve manevi hesabını kim, nasıl verecek? ve bunun sorumluluğunu kim üzerine alacak?" dedi.

İlk okulun kapanması durumunda yüzlerce öğrencinin servis kullanmak zorunda kalacağını ve maddi olarak ailelere yük olacağını belirten Avşar, "Kaliteli eğitimi sağlamanın tek yolunun okulları birleştirmekten ziyade ek okul binasının yapılması yönündedir" dedi.

Açıklamanın ardından öğrenciler ve veliler alkışlarla ve sloganlarla okullarının taşınmasını protesto ederek okul bahçesinden ayrıldı.

(HT) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Öğrenciler ve Velileri Okullarının Kapatılmaması İçin Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement