Ankara'da Pakistan Rüzgarı Esti - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Pakistan Rüzgarı Esti

Ankara\'da Pakistan Rüzgarı Esti

Pakistan'ın Milli Günü Ankara'da Pakistan Büyükelçiliği'nin düzenlediği resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonda, askeri ekonomik ve siyasi işbirliği vurgusu yapıldı.

24.03.2017 18:07  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'ın Milli Günü Ankara'da Pakistan Büyükelçiliği'nin düzenlediği resepsiyonla kutlandı. İki ülkenin diplomatik ilişkisinin 70'inci yılı olduğu belirtilen resepsiyonda, askeri ekonomik ve siyasi işbirliği vurgusu yapıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kuruluş Savaşı ve FETÖ'cü darbe girişimine karşı Pakistan'ın verdiği destekten dolayı teşekkür etti

SAVUNMA BAKANI DA GELDİ

Resepsiyona, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ve çok sayısı üst düzey sivil ve askeri yetkili katıldı. Bu isimlerin yanı sıra, başkentteki misyon şefleri ve askeri ataşeler de resepsiyonda yer aldı.


"15 TEMMUZ'DA VERDİĞİNİZ DESTEĞİ UNUTMAYACAĞIZ"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık konuşmasında Pakistan'a yaptığı son ziyaret sırasında Pakistan halkının yürekten misafirperverliğine yakından tanık olduğunu söyledi. Kendisi Türkiye-Pakistan birliğinin ve kardeşliğinin tarihini kalplerimizde her zaman canlı tuttuğumuzu belirtti. Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri örnek ilişkiler olarak nitelendirdi ve iki ülkenin savunma alanında çok yakın bağlara sahip olduğunu söyledi. Işık, Türk halkının Türkiye Bağımsızlık Savaşı sırasında alt kıta müslümanlarının verdiği maddi ve manevi destekleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Pakistan'ın gösterdiği dayanışmayı hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.


"SERBEST TİCARET ANLAŞMASINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ"

Büyükelçi Sohail Mahmood, konuşmasında Pakistan ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yaptı ve bu ilişkilerin sıcaklığı, içtenliği ve karşılıklı güvene dayanması nedeniyle benzersiz olduğunu belirtti. Kendisinin her iki ülkenin bu yürekten bağları sağlam bir ekonomik ilişkiye dönüştürmek için çalıştığını söyledi. Kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması (FTA) üzerindeki pazarlıkların son aşamasına geldiği bilgisini de verdi.

BÜYÜKELÇİ TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükelçi yatırımları daha da arttırmak, savunma alanında işbirliğini geliştirmek ve kültürel işbirliğini ve insanlar arası değişimleri yoğunlaştırmak için adımlar atıldığını ekledi. Pakistan-Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 70. yılını kutlayan 2017 yılına atıfta bulunarak, bu kilometre taşını kutlamak için önümüzdeki aylarda bir dizi olayın düzenleneceğini belirtti. Bütün bu çabalara verdikleri çok değerli destekler için Türkiye'nin kardeş halkına ve hükümetine teşekkür etti.


PAKİSTAN YEMEKLERİ İKRAM EDİLDİ

Misafirlere Pakistan'dan davet edilen baş aşçılar tarafından hazırlanmış olan Pakistan yemekleri verildi. Milli Gün resepsiyonuyla birlikte bir "Pakistan Yemek Festivali" de başladı. Yemek festivali 26 Mart 2017'ye kadar devam edecek.

Son Dakika Güncel Ankara'da Pakistan Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement