Ankara'da Partiler Arası Bayramlaşma : AK Parti'nin MHP Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Partiler Arası Bayramlaşma : AK Parti'nin MHP Ziyareti

AK Partinin MHP'yi ziyareti sırasında ise cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmeler gündeme geldi.

29.07.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Partinin MHP'yi ziyareti sırasında ise cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmeler gündeme geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan'ın "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik uzlaşmanın sağlanmasının Türkiye'ye her açıdan fayda sağlayacaktır" şeklindeki sözlerine, AK Parti İzmir milletvekili Hamza Dağ'dan "Dokuzun gelişi sekizden belli olur inşallah. Sekiz tane seçim geçirdik, hepsinden bir şekilde biz galip ayrıldık. Aynı şekilde dokuzda da benzerlikler olabilir" ifadeleri ile yanıt verdi.

Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde partiler arasındaki bayramlaşmalar devam ediyor. AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayram ziyaretleri kapsamında MHP'yi ziyaret etti. AK Parti Heyeti'ni MHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk Özdemir karşıladı. AK Parti heyetinde ise İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kozan, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Osman Timurtaş yer aldı. Hayırlı bayram dileğinde bulunan Dağ, gelecek yıllarda da bayramların birlik ve beraberlik içinde geçmesini istediklerini dile getirdi. Bir süredir İslam coğrafyasında üzücü olayların yaşandığına dikkat çeken Dağ, yaşanan sıkıntıların kendilerini müteessir ettiklerini belirterek, bu durumun sona ermesini temenni ettiklerini ifade etti. Yaşanan sıkıntılara ülkelerin seyirci kalmasını istemediklerini kaydeden Dağ, "Yaşanan ızdırapların neticelenmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcı Ayhan da yakın coğrafyada yaşananlardan dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Ayhan, "Bölgemizde meydana gelen olaylarda uyguladığımız dış politikaların, bizi sıkıntıya soktuğunu, hareket alanımızı sınırladığını düşünüyoruz. Bunun sadece işin sosyal ve siyasi yönünden öte, ticari anlamda da Türkiye'nin İslam coğrafyasıyla alışverişinin, ticaretinin de IŞİD'in ve Barzani'nin insafına terk edildiğini görüyoruz. Bunlar rahatsız edici gelişmeler" dedi.

-DOKUZUN GELİŞİ SEKİZDEN BELLİ OLUR-

Cumhurbaşkanı seçimlerine de değinen Ayhan, Cumhurbaşkanı adayı belirlenirken yürütülen mutabakat arayışlarının netice verdiğini, bu durumdan memnuniyet duyduklarını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden netice alacaklarına olan inancı dile getiren Ayhan, sosyal, siyasal ve ekonomik anlamdaki uzlaşmanın Türkiye'yi düzlüğe çıkaracağını ifade etti. Siyasette tutarlılığın önemine dikkat çeken cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik de uzlaşmanın sağlanmasının Türkiye'ye her açıdan fayda sağlayacağını belirtti. AK Parti heyeti de MHP'li Ayhan'ın cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin değerlendirmeleri üzerine siyasi konulardan uzak kalamadı. Siyasi konulara girmek istemediklerini, pazartesiden itibaren tekrar siyasete yoğunlaşacaklarını söyleyen Dağ, "Dokuzun gelişi sekizden belli olur inşallah. Sekiz tane seçim geçirdik, hepsinden bir şekilde biz galip ayrıldık. Aynı şekilde dokuzda da benzerlikler olabilir" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara'da Partiler Arası Bayramlaşma : AK Parti'nin MHP Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement