Ankara'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara'da Ramazan Etkinlikleri

Ankara'da belediyeler, ramazan dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor, iftar çadırları kuruyor ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapıyor.

10.06.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da belediyeler, ramazan dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor, iftar çadırları kuruyor ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi, ramazan etkinlikleri kapsamında, başkentin 9 ayrı noktasında her gün 12 bin kişiye iftar veriyor.

Çankaya Belediyesinin dört ayrı bölgede kurduğu iftar çadırlarında ise her gün yaklaşık 4 bin kişiye iftar veriliyor. Bu yıl 120 binin üzerinde vatandaşla iftar sofrasını paylaşmayı hedefleyen Çankaya Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine düzenli gıda yardımında da bulunuyor.

Yenimahalle Belediyesi ise Onkoloji Hastanesi yakınında, Demetevler kapalı pazar yerinin yanında ve Şentepe'de Karaballı Caddesi Güventepe Muhtarlık binası karşısında sabit 3 çadır kurarken, belediye ekipleri, iftar noktalarına gelemeyen vatandaşlar için gezici ekiplerle 20 farklı bölgeye yemek taşıyor.

İftar sofralarını mahalle aralarına kuran Mamak Belediyesi, mahalle iftarlarının yanı sıra Demirlibahçe Mahallesi'nde kurulan iftar çadırında her akşam vatandaşlara iftar yemeği veriyor. Mamak Belediyesi de ramazan boyunca 110 bin kişiye iftar vermeyi hedefliyor.

"Sınırları aşan Kardeşlik"

Keçiören Belediyesi, bu yıl "Sınırları aşan Kardeşlik" sloganıyla uluslararası ramazan etkinliklerinin 7'ncisini düzenliyor.

"Dünyanın Evi Keçiören" konseptiyle düzenlenen etkinliklerde KKTC, Kosova, Afganistan, Irak/ Kerkük, Özbekistan, Bosna Hersek, Sudan, Kırgızistan, Filistin, Tunus, İran, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna/ Kırım, Karadağ, Pakistan, Ürdün, Türkmenistan, Batı Trakya'dan misafirler ağırlanarak kardeşlik mesajları veriliyor.

Öte yandan, "Mahallede iftar var" temasıyla 10 ayrı mahallede iftar sofraları kurulurken, bu sofralarda 25 bin 500 kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Pursaklar Belediyesi ise bu yıl ramazan etkinlikleri kapsamında yoksul bin 200 aileye gıda ve eşya yardımı yapıyor.

Ramazan boyunca her akşam 2 bin 500 kişiye iftar veren Etimesgut Belediyesi, iftar çadırına gelemeyecek durumdaki ihtiyaç sahiplerinin evlerine hizmet götürüyor.

Sincan Belediyesi de ramazan boyunca her akşam orta oyunu, meddah, tuluat ve kukla gösterileri düzenlerken, her akşam ihtiyaç sahibi 200 aileye modern ve sağlıklı koşullarda sıcak yemek ulaştırıyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement