Ankara 'da Satıcılara Yönelik Denetimler Artırıldı - Son Dakika
Güncel

Ankara 'da Satıcılara Yönelik Denetimler Artırıldı

Ankara \'da Satıcılara Yönelik Denetimler Artırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından, Başkan Melih Gökçek'in talimatıyla seyyar satıcılara yönelik denetimler artırıldı.

06.09.2014 11:31  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zabıta Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamına ziyarete gelen zabıta heyetine, özellikle Kızılay ve Güvenpark'ta seyyar satıcılarla ilgili şikayet olduğunu belirten Başkan Gökçek, denetimlerin artırılmasını istedi.

Bunun üzerine Büyükşehir Zabıtası harekete geçerek polis desteğinde kapsamlı bir denetim yaptı. Resmi ve sivil kıyafetli zabıtalardan oluşan yaklaşık 100 kişilik ekiplerce Kızılay, Milli Müdafaa Caddesi, Kumrular Caddesi, Güvenpark ve Abdi İpekçi Parkı'nda yapılan denetimlerde sokak, kaldırım ve parkları işgal eden seyyar satıcıların tezgahları ve mallarına el konularak 'Yediemin'e teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Seyyar Ekipler Amirliği ve diğer birim amirliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde, vatandaşların şikayetine neden olan kaldırım, sokak ve park alanlarını işgal ederek, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan seyyar satıcılar takibe alındı.

Yapılan denetimlerde 1 adet saat tezgahı, 1 adet bardak mısır tezgahı, 1 adet kokoreç tezgahı, 3 adet köfte tezgahı, 2 adet depo tezgahı, 8 adet haşlanmış mısır tezgahı, 1 adet meyve suyu tezgahı, çok sayıda masa sandalye, 9 koli mutfak eşyası, 600 çift çorap, 200 adet iç çamaşırı, 50 adet ütü masası örtüsü, 80 adet muhtelif kol saati, 100 adet gözlük, 2 tabla muhtelif yüzük, çakmak, incik boncuk, 60 adet muhtelif hırdavat, muhtelif çiçek toplandı.

-DENETİMLER ARTIRILDI-

Zabıta yetkilileri seyyar satıcılara karşı denetimlerin artırıldığını belirterek, "Özellikle Kızılay, Güvenpark, Milli Müdafaa Caddesi, Kumrular Caddesi ve civarında seyyar satıcıların yoğun olduğu yerlerde denetimler artırılarak vatandaşların şikayetlerini gidermeye çalışıyoruz" dediler.

Yetkililer, sabah ve akşam yapılan denetimlerle seyyar satıcılarla mücadele ettiklerini, denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ankara 'da Satıcılara Yönelik Denetimler Artırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement