Ankara'da "Şefkat" Eli - Son Dakika
Güncel

Ankara'da "Şefkat" Eli

Ankara Büyükşehir Belediyesi Şefkatevleri, 11 yıldır şehir dışından gelen hasta ve hasta yakınlarına kucak açıyor.

23.05.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Şefkatevleri, 11 yıldır şehir dışından gelen hasta ve hasta yakınlarına kucak açıyor.

Türkiye'nin en iyi hastanelerini barındıran Ankara'da hastane bahçelerinde şahit olunan yürekleri burkan görüntüler, Büyükşehir Belediyesi'nin beş yıldızlı otel konforundaki Şefkatevleri ile mazide kaldı. Şehir dışından gelerek Ankara'da şifa arayan hasta ve hasta yakınlarına umut veren, yaralarına merhem olan, acılarını biraz olsun dindiren Şefkatevleri, bugüne kadar 81 bin 596 misafirini dört dörtlük hizmet ile ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi, başka illerden hatta yurt dışından Ankara'ya gelen, kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınlarını Şefkatevlerinde misafir ediyor. İlki 2003 yılında Etlik Osmanlı İş Merkezi'nde açılan ve sıcak bir ortamda, otel konforunda hizmet veren Şefkatevlerinin sayısı, yoğun ilgi ve ihtiyaç üzerine 5'e çıkarıldı.

-FİKİR NEVİN GÖKÇEK'TEN-

Sosyal hizmetler ve yardımlar bakımından sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da örnek olduklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şefkatevleri ile de yine bir ilke imza attıklarını belirtti. Başkent'e şifa aramak için gelen konukların yükünü hafifletmek için son 11 yıldır gönülden hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Gökçek, karda, kışta, güneş ya da yağmur altında aç ve açıkta kalan hasta yakını kalmadığına dikkat çekti.

Şefkatevi Projesi'nin eşi Nevin Gökçek'in önerisi üzerine hayata geçirildiğini anlatan Başkan Gökçek, "Eşim Ankara'da çok yerleri dolaşır. Bir gün hastane bahçesinde gördüğü manzaradan çok etkilenmiş. Bir anne kaldığı çadırın kenarında, soğukta, çocuğunun kıyafetlerini yıkıyormuş. Bunu akşam bana anlattı. Bunun üzerine şefkatevleri projesi doğdu. Şimdi onlar bizim misafirimiz. Yokluk zamanlarında, en acılı günlerinde dertlerine biraz olsun derman olmaya çalışıyoruz" dedi.

-OTEL KONFORUNDA 5 ŞEFKATEVİ-

Büyükşehir Belediyesi Şefkatevleri, şifa aramak için Ankara'ya gelen ve kalacak yeri olmadığı için hastane bahçelerinde, arabalarda, parklarda yaşamak zorunda kalan vatandaşların barınma sorununa yıllardır çare oluyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak, ilki 2003 yılında 45 yatak kapasitesi ile Etlik Osmanlı İş Merkezi'nde açılan şefkatevlerinin ikincisi 2005 yılında 123 yatak kapasitesi ile Rüzgarlı Sokak'ta faaliyete geçti. Yoğun ilgi ve ihtiyaç üzerine şefkatevlerinin sayısı her geçen gün arttırıldı.

Türkiye'ye örnek bu sosyal projenin üçüncüsü 83 yatak kapasitesi ile 2007 yılında Varlık'ta, dördüncüsü 29 yatak kapasitesi ile 2010'da Ulus'ta konuklarını ağırlamaya başladı.

Şefkatevleri'nin beşincisi ise ağır tedavi koşulları nedeniyle büyük zorluklar yaşayan kanser hastaları için 160 yatak kapasitesi ile 2010'da Yenimahalle Onkoloji Hastanesi yakınında hizmete girdi.

Bu beş şefkatevinden 11 yıl boyunca 81 bin 596 hasta ve hasta yakını hizmet aldı.

-GURBETÇİLERE DE SICAK BİR ÇATI-

Sadece yurt içi değil yurt dışından gelen dar gelirli hasta ve yakınlarının da faydalandığı şefkatevleri tamamen ücretsiz hizmet veriyor. Barınma, sabah kahvaltısı, akşam yemeği ve temizlik gibi zaruri ihtiyaçları gidermek üzere kurgulanan şefkatevlerinde mutfak, banyo, çocuk oyun odası, televizyon odası ve dinlenme odası bulunuyor.

Şefkatevleri'nin konuklarına uzman personeller tarafından da her türlü destek sunuluyor. Hasta ve hasta yakınları her sabah servislerle hastanelere ulaştırılıyor, moral geceleri düzenlenerek sıkıntıları bir nebze olsun gideriliyor. Şefkatevi idarecileri çok zor durumda olan, yol parası bulunmayan, giysi sıkıntısı çeken ya da hastanedeki bürokratik işleri yapmakta zorlanan konuklarına da her konuda yardımcı oluyor.

-KAYIT ÇOK KOLAY

Ankara'ya gelip, hastasını hastaneye yatıran ya da sürekli gidip gelmesi gereken dar gelirli vatandaşların şefkatevlerine kaydı ise çok kolay. Hastanelerin "Sosyal Servis" bölümüne gittiklerinde oradaki görevliler gerekli belge ve şartları hastalara iletiyor. Kayıt için "Nüfus cüzdanı, hastanın sağlık karnesinin fotokopisi, hastanın hastanede ayaktan ya da yatarak tedavi gördüğüne dair rapor" yeterli oluyor. Bu belgeler ile ihtiyaç sahibi hasta ve hasta yakınları 5 şefkatevinden birinde tedavisi süresince kalabiliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara'da 'Şefkat' Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement