Ankara'da Şehitler İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Başkent'te, terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler için mevlit okutuldu.

03.10.2015 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent'te, terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler için mevlit okutuldu.

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (Savdes-Sen), Kamu Aşçıları Derneği (Kader) ve Emniyet Teşkilatı Sivil Personel Sendikası (Siper-Sen) işbirliğinde, Maltepe Camisi'ndeki Mevlid-i Şerif'in ardından şehitler için dua edildi.

Mevlit programı sonrasında Kızılay Güvenpark'ta bir araya gelen sendika ve dernek üyeleri adına açıklamada bulunan Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişimini ve 78 milyonluk nüfusun kardeşliğini hedef alan terör olaylarında son iki aylık sürede çok sayıda vatan evladının şehit düştüğünü söyledi.

Özellikle son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan saldırılarla şiddetini artıran terör örgütlerine hak ettiği cezanın misliyle verileceğine olan inançlarının tam olduğunu vurgulayan Cengiz, şunları kaydetti:

"Hiç kimse, bugüne kadar metanet ve sağduyusunu koruyan milletimizin sabrını denemeye kalkmamalıdır. Türk milletinin ve devletinin gücü ve birlikte yaşama arzusu çapulcuları bir kaşık suda boğmaya muktedirdir. Bu bağlamda birlik ve bütünlüğümüzü bozan ve benliğimizde derin yaralar açarak içimizi acıtan bu kalleş eylemlerin müsebbibi terör örgütleri ve destekçilerini lanetliyor, şiddet ve nefretle kınıyoruz. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Basın açıklamasının ardından Kamu Aşçıları Derneği tarafından hazırlanan 4 bin kişilik helva dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Şehitler İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika


Advertisement