Ankara'da Uyuşturucu Operasyonları - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Uyuşturucu Operasyonları

Hatay'dan Getirdikleri Esrarı Başkent'te Pazarlamaya Çalışan 35 Kişiye Yönelik Operasyon Yapıldı. Zemheri, Turna ve Gelincik Adlı 3 Ayrı Operasyonda Gözaltına Alınan Bu Kişilerden 6'sı Tutuklandı. Operasyonlarda 14 Kilo 546 Gram Esrar Maddesi, 42 Gram Kokain ve Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi.

22.12.2008 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'dan getirdikleri esrarı Başkent'te pazarlamaya çalışan 35 kişiye yönelik operasyon yapıldı. Zemheri, Turna ve Gelincik adlı 3 ayrı operasyonda gözaltına alınan bu kişilerden 6'sı tutuklandı. Operasyonlarda 14 kilo 546 gram esrar maddesi, 42 gram kokain ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, gelen ihbarla Hatay'dan Ankara'ya esrar getiren bazı kişilerin bunu pazarlamaya çalıştıkları öğrendi. Narkotik ekipleri, bunun üzerine Zemheri, Turna ve Gelincik kod isimli 3 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 35 kişi gözaltına alındı. Ankara Adliyesi'ne çıkarılan 23 zanlıdan 6'sı tutuklandı.Â

Bu kişilerin ev, işyeri ve arabalarında yapılan aramalarda 14 kilo 546 gram Hint Keneviri, 42 gram kokain, 3 adet ecstacy hap, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin 325 YTL ile dağıtımda kullandıkları bir otomobil ele geçirildi.

-TARİHİ ESER KAÇAKCILIĞI-

Bu arada Mali Büro Amirliği ekipleri, Ankara'da bazı kişilerin tarihi eser satmak için müşteri aradığı bilgisini alması üzerine operasyon başlattı. Ankara'ya trenle geleceği öğrenilen 5 kişi tren garında önceki gece gözaltına alındı.

Sorgularında bu eserleri müzeye teslim etmek için Ankara'ya geldiklerini ileri süren zanlılarla beraber, Anadolu Selçuklu, Bizans ve Roma dönemlerine ait 2 heykelcik, silindir şeklinde taş obje, 2 metal sikke, 1 insan başı figürü, 4 mühür ile 34 santimetre uzunluğunda bir testi ele geçirildi.

Tarihi eserlerle beraber 5 kişi sorgularının ardından tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. (ANKA)

(ÜNS/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara'da Uyuşturucu Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement