Ankara'da Zabıta ve Polisten Kokoreç Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Zabıta ve Polisten Kokoreç Operasyonu

Ankara\'da Zabıta ve Polisten Kokoreç Operasyonu

Ankara'da 'te zabıta ve polis ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda çok sayıda seyyar kokoreç satan kokoreç tezgahına el konuldu.

27.09.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da 'te zabıta ve polis ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda çok sayıda seyyar kokoreç satan kokoreç tezgahına el konuldu. Operasyon sırasında bir seyyar kokoreççinin tezgahına el konulmaması için bir siyasi partinin il başkan yardımcısını telefonla arayarak operasyonu yürüten zabıta müdür yardımcısıyla konuşturması dikkati çekti.

Çankaya Belediyesi'nin ilçe genelindeki seyyar kokoreç tezgahlarına düzenlediği operasyona Ankara Büyükşehir Belediyesi ve polis ekipleri de destek verdi. Çankaya Belediyesi'nden 40 ve Büyükşehir Belediyesi'nden 25 zabıtanın yanı sıra Çankaya Emniyet Amirliği'nden ise 15 polis gece saatlerinde düzenlenen operasyona katıldı. Zabıta müdürlükleri tarafından önceden planlanan operasyonun içeriğinden zabıta ve polis memurları son anda bilgilendirildi. Çankaya ilçesi genelinde düzenlenen geniş çaplı operasyonda halk sağlığını tehdit ettiği öne sürülen çok sayıda seyyar kokoreç tezgahına el konuldu. Bazı tezgah sahiplerinin zabıta ekiplerine tepki gösterdiği operasyonda gergin anlar yaşandı.

SİYASİ PARTİ YETKİLİSİNİN TELEFONU MÜDÜRÜ SİNİRLENDİRDİ

Operasyon sırasında Kızılay bölgesinde bir kokoreç tezgahına el konulması sırasında tezgahını vermek istemeyen bir kişi telefonuyla aradığı ve bir siyasi partinin il başkan yardımcısı dediği kişiyi operasyonu yürüten Çankaya Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Süleyman Taşkın'a, 'Seninle görüşmek istiyor' diye zorlayarak verdi. Zabıta Müdür Yardımcısı Taşkın, telefonla görüştüğü kişiye, "Bu saatte buradan aranır mı, sen niye arıyorsun hayır ola. Kokoreç operasyonu yapıyoruz" şeklinde tepki göstererek telefonu yüzüne kapatarak, kokoreççinin tüm ısrarlarına rağmen tezgahına el koydurdu.

Taşkın, sabah saatlerine kadar süren operasyonu, "Kokoreç satıcılarına yönelik elimizdeki mevcut dilekçe üzerine bir operasyon yaptık, emniyetimizde bize destek verdi. Çankaya ve Ankara halkını inanıyorum ki duman ve sağlıksız gıdadan tabii ki bununla birlikte il tarım müdürlüğünün de bu işe el atması lazım. Bu sadece belediyelerin sorunu değil. Bu çalışmalarımız bundan sondada sürecek" şeklinde değerlendirdi.

Gazetecilerin, 'Operasyon sırasında bir siyasi partinin Ankara il başkan yardımcısı ile tezgah sahibinin arayarak sizinle görüştürmek istemesine tepki gösterdiğiniz kamera kayıtlarımıza yansıdı, bu olayı nasıl değerlendiriyorsunuz' şeklindeki soruyu ise Taşkın, "Bu il başkanlığından birisi değildi, kendini bilmez birisiydi. Konuşma gereği de duymadık. Kendisine çalışmalarımızı aksatmaması konusunda bilgi verdik. Bu bir partili değil, sadece bir vatandaşın yakınıydı, serzenişte bulundu, bizde dikkate almadık. Kendisine telefonda gerekli cevabı verdik" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Zabıta ve Polisten Kokoreç Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement