Ankara'daki İki Canlı Bomba Emniyet ve Kızılay'ı Hedef Almış! - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki İki Canlı Bomba Emniyet ve Kızılay'ı Hedef Almış!

Haymana yolunun 9. kilometresinde, saklandıkları yere düzenlenen operasyonda, kendilerini infilak ettiren teröristlerin hedefinin Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay olduğu ortaya çıktı.

11.10.2016 22:41  Güncelleme: 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, cumartesi günü Haymana yolunun 9. kilometresinde, saklandıkları yere düzenlenen operasyon sırasında ellerindeki patlayıcı madde ile kendilerini infilak ettiren teröristlerin muhtemel hedefleri belirlendi.

Titizlikle yürütülen Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soruşturmada yeni bulgulara ulaşıldı.

Ölü geçirilen teröristlerden Harun Aslan'ın kimliğinin netlik kazanmasının ardından kadın teröristin kimliği de belirlendi.

SİİRT DOĞUMLU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Operasyon sonrası ölü ele geçirilen ve 1990 doğumlu Sivas nüfusuna kayıtlı Mahide Ataş adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı tespit edilen kadın teröristin, kan örneği ve DNA sonuçlarına göre, 1985 doğumlu Siirt nüfusuna kayıtlı Leyla Basut olduğu kesinleşti.

Basut'un babasının kızına ait fotoğrafı televizyonda gördükten sonra emniyete müracaat ettiği ve yapılan testlerden sonra teröristin kimliğinin kesinleştiği öğrenildi.

Diğer teröristin kimliği ise daha önce netleşmişti. Ankara Valiliği, Haymana yolundaki patlamanın ardından yapılan parmak izi çalışmalarında "Harun Aslan" adına tanzim edilen kimlik bilgilerinin doğru olduğunun tespit edildiğini bildirmişti.

İSTİHBARAT VE TEM ŞUBE'NİN TİTİZ ÇALIŞMASI

İki teröristin kimliği belirlenirken, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğünün çalışmaları sonucu, Haymana'da saklandıkları çiftlik evine düzenlenen operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin kendilerine havaya uçurmasının ardından derinleştirilen soruşturmada yeni bulgulara ulaşıldı.

Ekipler, bir taraftan olayda ölen teröristlerin kimliklerinin tespiti için çalışırken, diğer taraftan da patlamanın gerçekleştirildiği arazide bulunan aracın motor şasi ve plaka numaralarından yola çıkarak, geçmiş döneme ait MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı.

Aracın geçtiği güzergah ve bulunduğu noktaları takip eden ekipler, teröristlerin, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Kızılay'da bombalı araçla saldırı planladığını ve bu doğrultuda olay tarihinden önce keşif yaptıklarını belirledi.

ARACI ÇUBUK'TAN SATIN ALMIŞLAR

Bombalı eylemde kullanılması planlanan 06 EB 4775 plakalı otomobilin, önceki sahibine ulaşan ekipler, aracın Çubuk'ta bir oto galeriden satıldığını belirledi.

Söz konusu aracın Diyarbakır'ın Lice kırsalından Ankara'ya olaydan 4 gün önce gelen Harun Aslan tarafından satın alındığı, Aslan'ın ise aracın bulunduğu galeriye gazete ilanından ulaştığı tespit edildi.

Emniyet yetkilileri, örgütün önceden bombalı saldırılarda kullanılan araçları sahte kimlikle kiraladığını belirterek, son dönemde ise dikkat çekmemek amacıyla söz konusu araçların eylemi planlayan ya da gerçekleştirecek örgüt üyesi tarafından satın alındığını kaydetti.

ARAÇTA BOMBA DÜZENEĞİ TESPİT EDİLDİ

Aslan'ın, aracı satın aldıktan sonra, operasyonda ele geçirilemeyen, ancak eşkal bilgilerine ulaşılan üçüncü terörist tarafından, daha önceden Ankara'ya gizlice sokulduğu belirlenen patlayıcı maddeyi Basut ile birlikte teslim aldığı anlaşıldı.

Basut ve Aslan'ın PKK'nın sözde özel kuvvetlerine üye oldukları ve patlayıcılar konusunda eğitim aldıkları tespit edildi. İki teröristin, olay sırasında kendilerini infilak ettirdikleri patlayıcıyı, araçta kurdukları düzeneğe yerleştirmeye hazırlanırken, polisin yerlerini tespit edip operasyon düzenlediği kaydedildi.

Olay sonrası araçta inceleme yapan uzmanlar, teröristlerce aracın bagaj kısmına yerleştirilen düzeneği tespit etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki İki Canlı Bomba Emniyet ve Kızılay'ı Hedef Almış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı
    17:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkentte düzenlenen, 'Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' etkinliğine katıldı. Güler, etkinlikte yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, sergilenen teknoloji ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı, başarı diledi.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu
    17:54 Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu

    Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında 9 işçi toprak altında kaldı. TBMM'de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon başkanlığına AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi.

  • Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
    17:54 Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 5 Nisan haftasında 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yabancıların net hisse senedi alımı 22 Mart haftasından bu yana 1 milyar 59 milyon dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların bu alımları, aralıktan bu yana en güçlü yabancı yatırımcı alımına işaret ediyor.

  • Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:53 Alaçatı Ot Festivali Başladı

    Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali başladı. Festival, Ege otları ve yöresel yemeklerle dolu bir program sunuyor.


Advertisement