Ankara'daki Göletlere 150 Bin Yavru Sazan Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Göletlere 150 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Ankara\'daki Göletlere 150 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Ankara’daki göletlere toplam 150 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

02.07.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Ankara'daki göletlere toplam 150 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Denize kıyısı olmamasına rağmen sahip olduğu göletlerle önemli miktarda balık üretim potansiyeline sahip olan Başkent Ankara'da su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Ankara'daki göletlere toplam 150 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

8 İLÇEDE 39 GÖLETE 150 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2015 yılı Balıklandırma Projesi kapsamında Ankara'ya tahsis edilen ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi tarafından üretilen yavru sazan balıkları Ankara'ya getirilerek 8 ilçede bulunan 39 gölete bırakıldı.

Akarsu ve göletlerdeki balık varlığının devamlılığının sağlanabilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, balıklandırma çalışmalarıyla gölet ve akarsulardaki mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık ürünlerinin artırılması ve vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiğini söyledi.

YAVRU SAZANLAR 3-4 YIL SONRA AVLANILABİLECEK

Ortalama 3-5 gram ağırlığındaki sazan yavrularının 3-4 yıl sonra avlanabilir asgari boy olan 40 cm'ye ulaşacağını belirten İl Müdürü Temel, balıklandırma çalışmalarında özellikle amatör balıkçıların avcılıkta yararlanabileceği su kaynaklarını tercih ettiklerini kaydederek, "Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulması, sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından çok önemlidir" dedi.

Ankara'da Hirfanlı ve Sarıyar Baraj Gölleri'nin ticari avcılığa açık olduğunu, bu iki göl dışındaki tüm göl ve göletlerin ticari avcılık için yasak olduğunu hatırlatan Temel, amatör avcıların boyu en az 40 cm olan en fazla 5 adet sazan avlayabileceğini ve bir amatör avcının suya en fazla üç kanca takılı dört adet olta bırakabileceğini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Göletlere 150 Bin Yavru Sazan Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement