Ankara'daki Helikopter Kazası - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Helikopter Kazası

Ankara\'daki Helikopter Kazası

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında düşen helikopterde şehit olan Teknisyen Kıdemli Başçavuş Salkım'ın cenazesi Tekirdağ'da toprağa verildi.

18.12.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım Tekirdağ'ın cenazesi, Karacakılavuz beldesinde toprağa verildi.

Salkım'ın cenazesi, Ankara'daki törenin ardından uçakla Çorlu Askeri Havaalanına, daha sonra araçla Karacakılavuz beldesine getirildi.

Şehidin babası Hasan Salkım, eşi Özlem Salkım ve kardeşi Erkin Salkım da cenaze aracıyla beldeye geldi.

Şehidin cenazesi, önce babaevine, ardından askeri törenin yapılacağı alana götürüldü.

Tören sırasında şehit Salkım'ın eşi, kardeşi ve babasının zorlukla ayakta durabildiği görüldü.

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen'in cenaze namazını kıldırılmasının ardından şehidin naaşı, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve diğer askeri erkan tarafından cenaze aracına konularak beldedeki şehit mezarlığına götürüldü.

Salkım'ın cenazesi burada toprağa verildi. Naaşın üzerindeki Türk Bayrağı da tören kıtasından sorumlu subay tarafından baba Salkım'a teslim edildi.

Cenaze törenine Salkım'ın ailesi ve yakınları ile Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Annesinin "şehit olsun" dileği

Bu arada şehidin yakınları AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Salkım'ın 9 yıl önce vefat eden annesi Gülsüm Salkım'ın uzun süre çocuğunun olmadığı ve bu nedenle o dönemde, "Bir çocuğum olsun da şehit olsun" dediğini belirtti.

Gölbaşı ilçesi yakınlarında dün, askeri helikopterin düşmesi sonucu Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman, Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar, Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım ile Teknisyen Başçavuş Hüseyin Uluçeşme şehit olmuştu. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Helikopter Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement