Ankara'daki Kanlı Saldırının Biri Kadın 2 Canlı Bombayla Yapıldığı Kesinleşti - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Kanlı Saldırının Biri Kadın 2 Canlı Bombayla Yapıldığı Kesinleşti

95 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı kanlı saldırıyı 2 canlı bombanın gerçekleştirdiği netleşti. Bombalardan birinin kadın olduğu öne sürüldü.

11.10.2015 16:20  Güncelleme: 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da dün, cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı gerçekleştirildi. "Emek, barış, demokrasi" mitinginin yapılacağı tren garı kavşağında gerçekleştirilen canlı bombalı saldırıda 95 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi de yaralandı. Kanlı saldırıyı 2 canlı bombanın gerçekleştirdiği kesinleşti. İki canlı bombadan birinin de kadın olduğu tespit öne sürüldü.

Ancak, Başbakan Davutoğlu ile bugün bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada canlı bombaların erkek olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bazı ayrıntılar verildi ama, bunu kamuoyu ile paylaşmak doğru değil. İki canlı bomba, ikisi de erkek olduğu söylendi. Örgüt ismi verilmedi." dedi.

HER ŞEY TEK TEK İNCELENİYOR

Adli Tıp uzmanları, cesetlerin kimlere ait olduğunu belirlemek için DNA çalışmalarını yürütüyor. Savcılığın talimatıyla polis, olayı aydınlatma çalışmaları kapsamında GSM kayıtları ve kamera görüntüleri üzerinde yoğunlaştı. Savcılık ayrıca, kimi Twitter hesaplarından yapılan ve saldırıyla ilgisi olabileceği değerlendirilen paylaşımları da inceliyor.

NTV Ankara Muhabiri Gökhan Gerçek, canlı yayında son gelişmeleri değerlendirdi.

Gerçek "Canlı bombalardan birinin kadın olduğunun belirlendi. Erkek olanın bedeninin tamamen parçalandığı ortaya çıktı. Kadının ise uzuvlarının parçalandığı belli oldu. Şüpheli cesetlerinin parmak izlerine bakılıyor. MOBESE kameralarından biri kör noktada kaldığı için görüntü alamadı." dedi.

İKİ HAFTA ÖNCE TÜRKİYE'YE YAPILAN İSTİHBARAT: İKİ CANLI BOMBA TÜRKİYE'YE GELDİ

Yaklaşık iki hafta önce Türkiye'ye yapılan istihbarata göre, Kuzey Irak'tan biri kadın, biri erkek olmak üzere iki canlı bombanın Türkiye'ye geldiği öğrenildi.


Ankara\'daki Kanlı Saldırının Biri Kadın 2 Canlı Bombayla Yapıldığı Kesinleşti

Son Dakika Güncel Ankara'daki Kanlı Saldırının Biri Kadın 2 Canlı Bombayla Yapıldığı Kesinleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • eski akp li: ESKİDEN AKP LİYDİM ŞİMDİ HDP YE VERİCEM AKP GİBİ PARTİ OLMAZ OLSUN 38 90 Yanıtla Berdan: Seninle parti değiştirme konusunda ortak yönümüz var. Ben 7 haziranda hdp ye attım.ancak pkk dan arındıramadı kendini hdp bu yüzden oyum ak partiye.seninle farklı noktamıza gelince ben doğru yola girdim sen doğru yoldan çıktın 6 1
  • Atilla: ISID de kadin mi var ? Bomba PKK nin isi ! 53 26 Yanıtla
  • akp : akp oyum vatan haini hdp ye oy çıkmaz gardaş 25 50 Yanıtla
  • Bitlis candır: Kırk yıllık terör örgütü terör mağduru oldu ya la :) 48 16 Yanıtla
  • Bence: Seçim öncesi Türkiye koministelerine mağdur edebiyatıyla seslenip oylarını artırmak için pkk yaptı bu saldırıyı. 43 20 Yanıtla
  • 61: doğru bence ama sarayın yünlermedii ne malum adam oy için memleketi ateşe mermiş 42 15 Yanıtla
  • Meydan2: Yaw he he eee devlet nerde uyuyormu işede silah mı göderiyor .akp devleti (hdpp geliyo merak etmeyin. 14 37 Yanıtla
  • Dbk 21: Chp iktidar olupta ne yapacak pkk destekleyenlerle kol kola geziyorlar 32 19 Yanıtla
  • ERBAA: EYY ANADOLU HALKI UYAN ARTIK..CHP NİN ARKASİNDA DHKP-C VAR.... HDP NİN ARKASİNDA PKK VAR.... VATANIMIZA BU DÖRTLÜ ÇOK ZARAR VERİYOR...LÜTFEN GERÇEKLERİ GÖRELİM...BALIK HAFIZALI OLMAYALIM... BUNLAR SOL BEYNAMAZLAR...LÜTFEN AKILLI OLALIM.....AKLIN YOLU BİR ...VAKİT BÜTÜN SAĞCILARIN...AKP de... BİRLEŞME VAKTİDİR... 29 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement