Ankara'daki Kayserililer, Kayserider'in İftarında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ankara'daki Kayserililer, Kayserider'in İftarında Buluştu

Ankara’daki Kayserililer, Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği’nin (KAYSERİDER), düzenlediği iftar yemeğinde buluştu.

16.07.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki Kayserililer, Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği'nin (KAYSERİDER), düzenlediği iftar yemeğinde buluştu.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan iftar programına Kayserili milletvekilleri, bürokratlar, akademisyenler ve işadamları katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün telgraf gönderdiği iftara kamuoyunda Lale Şairi olarak tanınan Abdullah Gül'ün dayısı Abdullah Satoğlu damga vurdu. İftarda Kayseri ve Kayserili ile ilgili bir konuşma yapan Satoğlu, Kayseri hakkında yazdığı ve Kayseri Valiliği'nden ödül alan bir şiirini de okudu.

KAYSERİDER KLASİK DERNEK ANLAYIŞINDAN UZAK

Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği Başkanı Aydın Haskebabçı, bu yıl 5.'sini düzenledikleri iftar programını artık geleneksel hale getirdiklerini ifade etti.

Ankara'da yaşayan Kayserilileri bir araya getirmek için bu derneği kurduklarını belirten Haskebabçı, klasik dernek anlayışından uzak olan Kayserider'in sadece Ankara'da değil, Kayseri'de de toplantı ve programlar organize ettiklerini söyledi. Kayserider söyleşileri, kahvaltı programları gibi çeşitli organizasyonlar yaptıklarını hatırlatan Haskebabçı, 2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri toplantıları kapsamında Kayseri turizmi ve sanayisini masaya yatırdıklarını ifade etti.

Haskebabçı, Erciyes Buluşmaları Arama Konferanslarının çalışma raporlarını da yayınladıklarını kaydetti.

Dernek bünyesinde kurdukları Kayseri Araştırma Merkezi'nin (KAMER) yeni dönemde yeni projelere imza atacağını söyleyen Haskebabçı, dernek bünyesinde ayrıca Kayseri ile ilgili yayınları bir araya getiren kütüphane oluşturduklarını söyledi.

- DERNEK KAYSERİ'Yİ KAYSERİLERE TANITACAK

Cumartesi toplantıları organize etmeyi sürdüreceklerini ifade eden Haskebabçı, bu toplantılarda 'Kayseri için ne yapılabilir'i masaya yatıracaklarını söyledi. Web sitesini daha güncel hale getireceklerini, sosyal medyayı daha aktif kullanacaklarını belirten Haskebabçı, ayrıca geniş kapsamlı Kayseri buluşmaları yapmak istediklerini vurguladı.

Dernek bünyesindeki komisyonların daha aktif çalışmasını istediklerini dile getiren Haskebabçı, derneğin dergisini daha sık aralıklarla çıkarmak için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Birkaç ayda bir kahvaltı gibi çeşitli aktivitelerle üyelerini bir araya getirmeye devam edeceklerini söyleyen Haskebabçı, "Kayseri'yi tanıyalım ki tanıtalım. Bizler Kayseri'yi daha iyi tanırsak daha iyi tanıtırız. Bu nedenle Ankara'daki Kayserilere yönelik Kayseri turları düzenleyeceğiz." dedi. Program sonunda ayrıca iftara sponsor olanlara plaket takdim edildi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'daki Kayserililer, Kayserider'in İftarında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement