Ankara'daki Patlama - Son Dakika
Yerel

Ankara'daki Patlama

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Ankara'daki saldırıya ilişkin, "Bu hain terör saldırısını acı ve üzüntüyle lanetliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

10.10.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Ankara'daki saldırıya ilişkin, "Bu hain terör saldırısını acı ve üzüntüyle lanetliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamasında, Ankara'daki terör saldırısında ölü ve yaralıların olmasından büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Patlama sonrası ölü ve yaralı sayısının artmaması temennisinde bulunan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu hain terör saldırısını acı ve üzüntüyle lanetliyoruz. Ülkemizde bir an önce, barış ve huzur ortamının sağlanmasını istiyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun."

ASKON İzmir Şubesi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan, Ankara'daki terör saldırısını lanetledi.

Hazırbulan, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin huzurunu bozmaya yönelik yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Geçmişte olduğu gibi bugün de provokasyonların üstesinden gelineceğini aktaran Hazırbulan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Ankara'daki hain terör saldırısını lanetliyor, yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemize, milletimize ve birliğimize yönelen canice saldırıları bir kez daha kınıyor, geleceğini kan ve rant üzerine kurmuş terör örgütlerini lanetliyor, hain terör saldırısının faillerinin, azmettiricilerinin bir an önce tespit edilerek, haklarında gerekenin yapılmasını istiyoruz."

İzmir Gazeteciler Cemiyeti

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Ankara'daki saldırıya ilişkin, "Bu saldırıyı düzenleyenler, onların arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" dedi.

Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada, "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" temalı yürüyüş öncesinde meydana gelen saldırıyı lanetledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileklerinde bulunan Dikmen, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemizi karıştırmak, barışı bozmak, ülkeyi kan gölüne çevirmek isteyen karanlık güçler bu sefer de Ankara'da ortaya çıktı. Bu kanlı saldırıyı lanetliyorum. Bu saldırıyı düzenleyenler, onların arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu saldırılar karşısında daha da kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Gün birlik, beraberlik günüdür. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'daki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement