Ankara'daki Patlama, Yüksekova'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Patlama, Yüksekova'da Protesto Edildi

Ankara\'daki Patlama, Yüksekova\'da Protesto Edildi

Ankara’daki ‘Barış Mitingi’ öncesi gerçekleştirilen bombalı saldırı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yürüyüş ve oturma eylemiyle protesto edildi.

11.10.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki 'Barış Mitingi' öncesi gerçekleştirilen bombalı saldırı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürüyüş ve oturma eylemiyle protesto edildi.

Ankara'da dün yapılması planlanan miting öncesi, 95 kişinin öldüğü ve 200'ü aşkın kişinin yaralandığı bombalı saldırıya tepkiler büyüyor. Hakkari'nin Yüksekova ilçedeki DİSK, KESK, TMMOB, TTB temsilcileri ile Gever Demokrasi Bileşenleri önceliğinde düzenlenen yürüyüş için çok sayıda vatandaş ve sivil toplum örgütleri temsilcileri Şemdinli yolu üzerinde bir araya geldi. Aralarında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın da bulunduğu binlerce kişi, Şemdinli yolu üzerinden İpekyolu üzerindeki Abdullah Canan Köprüsü'ne kadar yürüdü. Kitle yürüyüş boyunca katliamı lanetleyen yazıların yazıldığı dövizleri taşıyıp, sık sık 'Barışa uzanan eller kırılsın', 'baskılar bizi yıldıramaz' sloganları attı.

Beş dakikalık oturma eylemi yapan kitleye hitaben konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Türkiye halklarının bunların hesabını soracağını belirtti. Ankara'daki katliamda hayatını kaybedenlerden birisinin Hakkarili olduğunu da aktaran Zeydan, cenazenin yarın saat 08.00'de Van'dan Hakkari'ye getirileceğini söyledi. Zeydan, saat 09.00 civarında Başkale'ye yakın Karasu mevkisinde cenazeyi karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Ardından basın açıklamasını okuyan KESK üyesi Sezen Dartıcı, dün Ankara'da 'Barış, Kardeşlik ve Demokrasi Mitingi'nde yapılan katliamı kınayarak lanetlediklerini söyledi. Ülkede tırmandırılan korku ve gerilimin günlük yaşantının bir parçası haline geldiğini belirten Dartıcı, "Demokratik haklarımızı ve barışı savunmak, savaşa karşı tepkiyi dile getirmek için kalkıştığımız her eylemde şiddetin odağı haline gelmekten, hedef gösterilmekten, katliama maruz kalmaktan yorulduk. Barış gerçekten bu kadar pahalı bir şey mi? Yas tutmaktan içimiz kurudu, artık barış istiyoruz. Ankara'da hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı arkadaşlarımızın da en kısa sürede iyileşmesini umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

YÜRÜYÜŞTEN SONRA GERGİNLİK ÇIKTI

Eylemin ardından kalabalık sessiz bir şeklide dağılırken, çarşı merkezinde bir araya gelen yüzü kapalı bir grup, havai fişek atarak eylem yaptı. Polis gruba gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti. Atılan gaz bombaları nedeniyle yürüyüşten dönen vatandaşlar zor anlar yaşarken, gerginlik nedeniyle ilçe esnafı da kepenk kapattı. Gerginlik Şemdinli yolu üzerinde sürüyor. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Patlama, Yüksekova'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement