Ankara?daki Saldırı Erzincan'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Ankara?daki Saldırı Erzincan'da Protesto Edildi

Erzincan'da Eğitim-Sen Şubesi tarafından düzenlenen CHP ve HDP'li il yöneticilerin de katıldığı protesto yürüyüşünde Ankara'da yaşanan katliam protesto edildi.

11.10.2015 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da Eğitim-Sen Şubesi tarafından düzenlenen CHP ve HDP'li il yöneticilerin de katıldığı protesto yürüyüşünde Ankara'da yaşanan katliam protesto edildi.

Eski Terminal binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, ellerinde pankart ve dövizlerle, attıkları sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, bariyerlerle çevrili alana gelen grup güvenlik kuvvetleri tarafından tek tek aranarak içeri alındı. Ankara'da yaşamlarını yitirenler için saygı duruşunda bulunulması ardından açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Kemal Irmak, Ankara'da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içerisinde peş peşe patlatılan bombalar sonucu onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini, yüzlerce kişinin yaralandığını anımsattı. Irmak, şöyle dedi:

"Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış talebi olan on binlerce insanın içerisinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir. Suruç ve Ankara katliamları bir zincirin iki halkasıdır. Her ikisinde de Türkiye'nin solcu, sosyalist, demokrat güçleri hedef alınmış, her ikisinde de Türkiye halklarının barış içerisinde ve bir arada yaşam iradesine saldırılmıştır. Bizler ısrarla ve soğukkanlılıkla kolektif hakkımızı kullanarak, ölüm siyasetine karşı elimizdeki tek silah aklımız, bilincimiz, vicdanımız ve birliğimizdir. Unutmayacağız, yılmayacağız ama bu katilleri de tarih boyunca asla affetmeyeceğiz."

Basın açıklaması ardından grup oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara?daki Saldırı Erzincan'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement