Ankara'daki Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Terör Operasyonu

Ankara-Haymana yolundaki patlamanın olduğu alanın çevresindeki 5 bin metrekarelik arazide, geniş çaplı arama yapan olay yeri inceleme ekipleri, teröristlere ait kıyafet, ceset ve doku parçaları topladı.

08.10.2016 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara- Haymana yolundaki patlamanın olduğu alanın çevresindeki 5 bin metrekarelik arazide, geniş çaplı arama yapan olay yeri inceleme ekipleri, teröristlere ait kıyafet, ceset ve doku parçaları topladı.

Ankara-Haymana yolunun 30. kilometresindeki özel bir at çiftliğinin arkasında, tel örgülerle çevrili arazide bulunan ve 2 teröristin bomba düzeneğini patlattığı kulübenin etrafında cumhuriyet savcısının koordinesinde, terörle mücadele, istihbarat, olay yeri inceleme ve Adli Tıp Kurumu ekipleri, teröristlere ait kıyafet, ceset ve doku parçaları aradı.

Teröristlerin parmak izi tespiti için özellikle geniş bir arazide yapılan delil aramasında ekiplerce bulunan doku ve parçalar, mavi torbalara konuldu. Kadın teröriste ait bir çantanın da bulunduğu aramalara, Ankara İl Jandarma ekipleri de katıldı.

"Buranın halkı olarak değerlendirmiştik"

Olayın yaşandığı alanın yakınında bulunan at çiftliğini işleten Ayşe Aldemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıldır burada yaşadıklarını, daha önce herhangi bir şekilde bölgede böyle bir olaya şahit olmadıklarını ya da duymadıklarını söyledi.

Aldemir, şunları anlattı:

"Bir hafta önce burada bir kadın ve bir erkeğe, gezerken selam vermiştik ama buranın halkı olarak değerlendirmiştik. Biz sabah erken saatlerde terörle mücadele ekiplerinin kapıyı çalmasıyla uyandık. Son derece şiddetli bir kapı çalma sesiydi, panikle uyandık. Hayatımızın tehlikede olduğunu ve acilen arabaya binmemizi söylediler. Önce darbe girişimi zannettik, korktuk, hemen apar topar arabaya bindirildik, arkasından bir patlama sesi duyduk, son derece güçlüydü, çünkü 100 metre arkamızdaydı.

Arabaya bindik, bizi en yakın komşularımıza sığındırdılar, sakladılar. Arkasından silahlı çatışma sesi duyduk. Patlama sesinden sonra bir 10 dakika sesler kesildi, tekrar bir patlama sesi geldi, iki defa patlama sesi duyuldu. Gece 04.00'te uyuduk. Burada herhangi şüpheli bir durum görmedik, bir kadın olarak burayı işletiyorum, burada yaşıyorum."

"Dün akşam bir hareketlilik görmedik"

Teröristlerin, polisin takibi sonrasında bu araziye kaçtığını aktaran Aldemir, "Bizim duyumlarımıza göre saat 05.00 sularında güzergahtaki petrol istasyonlarından birinde görülmüşler, onlar takip sırasında buraya kaçıyorlar ve burada köşeye sıkıştırıyorlar. Kendilerini o anda imha ediyorlar, teslim olmuyorlar. İlerde hobi evleri var, hafta sonları gelirler insanlar ama hiçbir zaman bir huzursuzluk duymadık." diye konuştu.

Dün akşam yaklaşık 2 saat atlı safari yaptıklarını ancak herhangi bir hareketlilik görmediklerini belirten Aldemir, "Bir hafta önce bir çift gördük, selam verdik, erkek genç, kadın orta yaşlardaydı, tahminen 35'li yaşlardaydı ama onlar mı, değil mi bilmiyoruz. Polis canlı bombaların resimlerini gösterdi ama hayır tanımıyoruz, daha önce burada hiç görmedik, o gördüğümüz çift değildi. Daha önce müşteri olarak gelip gelmediklerini sordular, hayır görmedik. Burayla ilgili olduklarını düşünmüyoruz, bu bölgede öyle şeyler olmaz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement